Op 1 mei aanstaande  verschijnt de gloednieuwe cd De Toren (en andere liefdesliedjes) van Peter Koene. Het album bevat 14 zelf geschreven, persoonlijke nummers en wordt in eigen beheer uitgegeven.

Peter Koene over de cd: "Duizend liedjes zitten voortdurend in mijn hoofd. Die komen er helaas of gelukkig (maar vanzelfsprekend) nooit allemaal uit. En als ik er niet speciaal voor was gaan zitten, dan kwam er helemaal niks. Een paar jaar geleden heb ik mezelf die opdracht gegeven. Ik had natuurlijk al eerder liedjes geschreven. Maar dat was altijd met een heel gericht doel, over een vastgesteld onderwerp, voor een bijeenkomst met een thema of voor een of andere manifestatie. En er was altijd een deadline. Nu wilde ik wel eens weten of ik ook iets kon schrijven zonder al die stokken achter de deur.  Ik bleek dat inderdaad te kunnen en wat toen ook bleek was dat die liedjes allemaal op één of andere manier, direct of indirect, iets met mij zelf te maken hebben.

Theo Arp, met wie ik al jaren samen muziek maak sinds we elkaar leerden kennen in de Utrechtse a capella popgroep Raaf & Co, nodigde ik uit om mee te spelen. Het werd zijn debuut als folk-bassist! Christel van Noort, muziekmaatje van de FooFooBand die mij al vaker begeleidde, vroeg ik om viool te spelen. En ze nam de gelegenheid te baat om ook haar nyckelharpa weer eens uit de kist te halen.
Thijs Heij, zelf een verdienstelijk liedjesschrijver en –zanger, die net als Theo en ik  deel uit maakte van Rainy Day Men # 2 & 3, ons Bob Dylan project, voegde een aantal mooi aanvullende  orgel- en pianopartijen toe."

Omdat Koene slechts een klein maar enthousiast publiek verwacht geeft hij de cd uit in eigen beheer. Dat wil zeggen dat deze exclusief verkrijgbaar is via www.peterkoene.org of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De cd kost 15 euro, en dat is inclusief verzendkosten. Degenen die de cd al tijdens het huiskamerconcert in januari hebben besteld, behouden uiteraard hun recht op de toen toegezegde korting.