Voordat I am Oak op tour gaat door Japan samen met Kim Janssen, brengt de band de nieuwe single Golden Pavilion uit. Het nummer is nu overal beschikbaar. Na de release van het laatste studio album Our Blood op het Japanse label Sign-Pole Records, gaan ze nu naar Tokyo om daar vier shows te spelen. Golden Pavilion is gebaseerd op Kinkaku-ji, een tempel in Kyoto. Thijs Kuijken (I am Oak) tekende de video bij de single zelf.

Voor de vier aankomende shows in Japan besloot I am Oak een nieuw nummer te schrijven. Thijs Kuijken: "Ik pakte mijn Casio SK-1-keyboard, een Japanse uitvinding, zette het ingebouwde ‘Rock’ ritme op en ging aan de slag met een nummer geïnspireerd door Japan. Dat nummer werd Golden Pavilion".

Golden Pavilion vertelt het verhaal van het met goud bedekte gebouw met dezelfde naam, gelegen in een tempelcomplex in Kyoto, Japan. Het is een waar kunstwerk en wat het nog mooier maakt, is de geschiedenis van vernietiging en wederopstanding. In 1950 verwoestte een verontruste jonge monnik het paviljoen door het volledig te verbranden. Een aantal jaar later werd de tempel gereconstrueerd tot zijn oude glorie (en meer), alsof hij als een feniks uit zijn as herrees. Thijs Kuijken over het Gouden Paviljoen: "Het is een beeld van de interessante dualiteit van Japan en zijn cultuur. Op een bepaalde manier schreeuwt het brutaal tegen je met zijn weelderige, met goud bedekte buitenkant. Toch is het tegelijkertijd erg delicaat, uiterst gedetailleerd en zorgvuldig ontworpen tot in perfectie. Het is objectief misschien een mooi kunstwerk, maar de schoonheid ervan ligt zeker nog in het oog van de toeschouwer - het verraste me toen ik het voor het eerst zag.

I am Oak en Kim Janssen spelen samen op de volgende locaties:
27/09 Grapefruit Moon, Tokyo Sangenjaya
28/09 Grapefruit Moon, Tokyo Sangenjaya
29/09 Shibuya Showcase Festival, Tokyo Shibuya-ku
30/09 Marz, Tokyo Shinjuku
 
Golden Pavilion is nu beschikbaar via Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp.

De video vind je hier:https://www.youtube.com/watch?v=GKdlIEb68dU&feature=youtu.be.