LAKSHMI brengt vandaag een nieuw album uit: Siren. Voor dit album werkte ze samen met o.a. Rogier Wagenaar (Waylon, Alain Clark), RUI (Saman Amini, Afrojack), Rob Peters & Dries Bijlsma (Typhoon, Bløf) en JW Roy (Guus Meeuwis, Diggy Dex). Thijs Lodewijk (Wende, LudoWic), die haar debuutalbum produceerde, zat ook dit keer weer achter de knoppen.

De afgelopen jaren was LAKSHMI veelvuldig te zien op festivals en poppodia. Maar de meeste zullen haar kennen van De slimste mens en De Wereld Draait Door. De 25-jarige wordt door velen als een groot talent gezien. In korte tijd heeft ze veel indruk weten te maken met haar zogenoemde ‘pop noir’: popmuziek met een donker randje. Ze wordt geprezen door popkenners als Leo Blokhuis en Eric Corton.
 
Siren werd deels opgenomen in de Ursuline kapel in Tilburg, waar LAKSHMI en Thijs een tijdelijke studio creëerden; een eigen ‘bubbel’ in het midden van de kapel, vol met analoge synthesizers, piano, microfoons en beamers. Op dit nieuwe album schrijft LAKSHMI zo eerlijk mogelijk over haar zoektocht naar zichzelf te midden van al die innerlijke contrasten en conflicten over de angst om van iemand te houden en te verliezen en over je eigen kracht vinden en daarmee door alle blokkades heen willen gaan.
 
Vanaf oktober gaat LAKSHMI met haar allereerste theatertournee langs de Nederlandse theaters. De voorstelling ADEM is het verhaal van LAKSHMI: wie ze is, hoe ze tegen de wereld aankijkt, wat haar dromen zijn. Het is een reis door haar leven, van het verlegen meisje op de basisschool dat niks in de klas durfde te zeggen, naar de boze puber in een punkband, tot de vrouw en zangeres die ze nu is.

Beluister Siren van LAKSHMI hier: https://fanlink.to/LAKSHMI-siren  
Voor meer informatie: www.lakshmimusic.com.