Dit najaar komt broeder Dieleman met een langverwacht nieuw album, Komma, waarvan morgen (vrijdag 10 augustus) de eerste single De Groeten verschijnt. Het is alweer drie jaar geleden dat de boomlange man met open armen uit Middelburg zijn laatste album Uut De Bron uitbracht. Na zijn eerdere albums, soundtracks en EP’s is Komma nu iets echt anders.

Komma is een dubbelalbum en een fotoboek in één over het krekengebied van het Land van Axel. Naast een liedjesplaat, ingespeeld met band, bevat dit kunstwerk een tweede plaat. Hierop staat een instrumentale ode aan één specifieke kreek: ’t Gat van Pinte. De foto’s zijn het resultaat van twee jaar lang zwerven langs de oevers ergens tussen pakweg Zaamslag en Spui.

De muziek en beelden vormen samen een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, een land van waterkanten. Komma is een waar kunstwerk geworden, waarbij de muziek en de fotografie je meevoert naar het gebied waar broeder Dieleman leeft en zijn muziek schrijft.

Komma wordt uitgebracht op 7 september 2018 via Snowstar Records. Na release van het album gaat broeder Dieleman op tour door Nederland. Hij start in zijn thuishaven Zeeland en gaat helemaal richting het noorden. Tickets zijn nu te koop.

Tourdata 2018:
30-09 Kapel van St Maarten, Hoogelande 12-10 Kantine Walhalla, Rotterdam
14-10 Paradiso, Amsterdam
25-10 EKKO, Utrecht
27-10 De Rozenknop, Eindhoven
02-11 Bleyenberg, Den Haag 1
5-11 Lutherse Kerk, Groningen 1
6-11 Statenzaal, Zwolle

Voor meer info en tickets ga naar: http://www.snowstar.nl/shows/