Een flink aantal jaren bracht Sido Martens trouw zijn prachtige cd's en boekjes uit, soms wel twee per jaar. Nu hij zeventig wordt verschijnen er opnieuw twee uitgaven, onder de titel De Melanchool. Een dichtbundel en een elpee plus cd en dat zullen gelijk de laatste fysieke exemplaren zijn die nog het licht zien, al benadrukt de Friese bard wel dat hij niet stopt met muziek maken.

Sido Martens schrijft in een mail:

Nadat ik al eens 1, 12, 19, 28, 33, 41, 49, 55, 60 en 66 jaar was geworden inclusief alle tussenliggende verjaardagen, lijkt me 70 een mooi getal om stil bij te staan.

Zeventig is het nieuwe vijftig hoorde ik ooit mompelen, dus dan ben ik op de helft.
Omdat ik nog zing met mijn eigen tanden en zonder bril kan gitaarspelen komt er ook daarom een nieuwe plaat, dit keer als zwart goud want op vinyl én op cd.

Maar ik begin met een poëziebundel.
De Melanchool bevat gedichten die ik de afgelopen maanden schreef. Weemoed en melancholie vormden grotendeels de inspiratie, bovendien eer ik de sirenen die mij betoverden met een ode. De oplage bestaat uit 70 genummerde en gesigneerde exemplaren. De bundel verschijnt in april.

De plaat – elpee – de Melanchool verschijnt dit najaar, samen met een cd, mocht je (nog) geen pick-up hebben. Naast uiteraard allemaal nieuwe liedjes gaat het geheel er ook nog eens prachtig uitzien dankzij de samenwerking met beeldend kunstenaar Siemen Dijkstra die speciaal voor de gelegenheid een aantal houtsneden maakte. Bijkomend voordeel van een elpee is de lekker grote (klap)hoes: daar past heel veel moois op.
Muzikale gasten zijn er natuurlijk ook. De elpee is genummerd en gesigneerd.

De poëziebundel de Melanchool (oplage 70) kost 12 euro (exclusief bijdrage verzendkosten 2,50)
De elpee + cd de Melanchool (oplage 150) kost 18,50 euro (exclusief bijdrage verzendkosten 3,50 euro; normaal 6,95 euro vanwege pakketposttarief, de elpee past alleen met geweld door de brievenbus).
De bundel bestellen kan nu al in mijn webwinkel op www.sidomartens.nl
De elpee vanaf september.

Je kunt ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bestellen en plaat, boek of beide afhalen tijdens de presentatie op 22 september, dat scheelt toch de porto.

En beste mensen, dit is dan mijn laatste tastbare muzikale uiting in de vorm van een cd of vinyl. Niet dat ik stop met muziek maken maar Ik ga me beraden op hoe ik die in de toekomst wil gaan vormgeven. Want eerlijk is eerlijk, ook mijn verkopen lopen terug. En het is en blijft veel gedoe het allemaal met name financieel rond te breien. ‘Eigen schuld Sido, je brengt gewoon te veel uit’, ik hoor het iedereen denken…

sido martens - de melanchool
Sido Martens - De Melanchool

Het boek verschijnt in april 2019, de elpee (met cd) met dezelfde titel komt uit in het najaar en wordt op 22 september 2019 gepresenteerd in Stania State in Oentsjerk.
Aanvang 14:30 uur, een aangenaam en warm etensmaal na afloop kost 15 euro, gelieve wel zelf te reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Zie ook: www.sidomartens.nl.