Christof van der Ven heeft met You Were The Place een nieuw album uit. De release wordt gevolgd door een Europese tour, startend op zaterdag 28 september in EKKO, de enige Nederlandse show in de reeks. You Were The Place is de opvolger van debuutalbum Empty Handed (2018).

De van oorsprong uit het Brabantse Handel afkomstige, maar al jaren vanuit Londen opererende indiefolkmuzikant verdeelt zijn tijd over zijn baan als chef-kok in zijn woonplaats, het rondtoeren van de wereld als extra bandlid bij Bear’s Den en het uitbrengen en live spelen van zijn eigen werk. “Ik woon al lange tijd in Londen en heb daar m’n muzikale carrière kunnen ontwikkelen. Ik ben ontzettend trots op m’n nieuwe album en vind het fantastisch om dat nu in m’n geboorteland te presenteren”, blikt Van der Ven alvast vooruit op de show in Utrecht.

Op You Were The Place schrijft Van der Ven de pijn en frustratie over het verloren gaan van een prille liefde van zich af. Hij gebruikt het nieuwe album om zijn gekwetste gevoelens als gevolg van een in de knop gebroken liefde ruimte te geven, maar ook de pijn en humor die het delen van kwetsbare emoties met zich meebrengt. De nummers zijn geschreven vanuit verschillende perspectieven, waaronder die van vrienden, familie, collega’s en hemzelf.

You Were The Place is opgenomen, geproduceerd en gemixt door Marcus Hamblett (Villagers, James Holden & The Animal Spirits, Bear's Den) en kent muzikale bijdragen van een aantal goede vrienden van Van der Ven: Tommy Heap (Matthew & The Atlas), Jools Owen (Bear's Den), Tommy Sheen, Emma Gatrill (Matthew & The Atlas, This Is The Kit, Rozi Plain) en Andrew Stuart-Buttle (Lucy Rose, Rolo Tomassi).

Tourschema september-oktober 2019:
28 september – EKKO, Utrecht (NL)
02 oktober – Privatclub, Berlijn (DE)
03 oktober – Nochtwachte, Hamburg (DE)
05 oktober – Studio 672, Keulen (DE)
06 oktober – Het Depot, Leuven (BE)
07 oktober – The Hope & Ruin, Brighton (UK)
08 oktober – The Lexington, Londen (UK)

Links
Album ‘You Were The Place op de DSP’s
Website Christof van der Ven