Christof van der Ven lanceert met Lucky een nieuwe single afkomstig van zijn te verschijnen album You Were The Place. Het is na Bravais Arc en A Darker Light de derde track die reeds beschikbaar is. You Were The Place is het tweede album van Christof van der Ven en komt uit op 6 september, gevolgd door een tour waarin Nederland, Duitsland, België en Groot-Brittannië worden aangedaan.

Lucky gaat over het simpelweg waarderen dat je iemand heel goed kent. Het nummer reflecteert het accepteren van de situatie; de liefdesperikelen waarin Van der Ven zich bevond (en hem inspireerden tot het schrijven van het album). Met de samensmelting van in reverb gedrenkte vibrafoon met harp, tenorhoorns en Van der Vens akoestische gitaar klinkt Lucky subtieler en lichter dan de met heavy synths doorspekte voorgaande singles Bravais Arc en A Darker Light. Daarmee vormen tekst en muziek op de nieuwe single een naadloos geheel.

De clubtour naar aanleiding van de release van het nieuwe album start op 28 september met een optreden in EKKO, Utrecht. Het betreft de enige show in Nederland in de reeks.

Op You Were The Place schrijft Van der Ven de pijn en frustratie over het verloren gaan van een prille liefde van zich af. Hij gebruikt het nieuwe album om zijn gekwetste gevoelens als gevolg van een in de knop gebroken liefde ruimte te geven, maar ook de pijn en humor die het delen van kwetsbare emoties met zich meebrengt. De nummers zijn geschreven vanuit verschillende perspectieven, waaronder die van vrienden, familie, collega’s en hemzelf.

You Were The Place is opgenomen, geproduceerd en gemixt door Marcus Hamblett (Villagers, James Holden & The Animal Spirits, Bear's Den) en kent muzikale bijdragen van een aantal goede vrienden van Van der Ven: Tommy Heap (Matthew & The Atlas), Jools Owen (Bear's Den), Tommy Sheen, Emma Gatrill (Matthew & The Atlas, This Is The Kit, Rozi Plain) en Andrew Stuart-Buttle (Lucy Rose, Rolo Tomassi).

De van oorsprong uit het Brabantse Handel afkomstige, maar al jaren vanuit Londen opererende indiefolkmuzikant verdeelt zijn tijd over zijn baan als chef-kok in zijn woonplaats, het rondtoeren van de wereld als extra bandlid bij Bear’s Den en het uitbrengen van en live spelen met zijn eigen werk. Na de release van zijn debuutalbum Empty Handed in 2018 verzorgde Van der Ven support shows bij onder andere Joan As Police Woman, Nick Mulvey en Lisa Hannigan. In het najaar van 2018 verscheen de EP Empty Handed Live, gevolgd door een headline clubtour door Nederland.

Tourschema najaar 2019
28 september – EKKO, Utrecht (NL)
02 oktober – Privatclub, Berlijn (DE)
03 oktober – Nochtwachte, Hamburg (DE)
05 oktober – Studio 672, Keulen (DE)
06 oktober – Het Depot, Leuven (BE)
07 oktober – The Hope & Ruin, Brighton (UK)
08 oktober – The Lexington, Londen (UK)

Website Christof van der Ven: https://www.christofvanderven.com/