Op donderdag 27 mei presenteert Huiskamerpodium Den Herberg in Belfeld dé Belgische Bob Dylan Tribute met Bruno Deneckere, Derek & Nils De Caster.

Bob Dylan werd geboren op 24 mei 1941 als Robert Allen Zimmerman (Shabtai Zisel ben Avraham) in Duluth, Minnesota. Het is al vanaf 1991, toen Dylan 50 werd, een jaarlijkse gewoonte van de 3 Gentenaren om de verjaardag van hun grote idool te vieren met een grote tribute-tour. En die is elk jaar opnieuw weer zeer succesvol. In België doen ze dit jaar een 15-tal optredens. En de meeste daarvan zijn op voorhand al uitverkocht. Den Herberg voelt zich zeer vereerd dat het trio dit jaar exclusief voor Nederland ook bij haar speelt.

Vorig jaar stond het album John Wesley Harding centraal. Dit jaar is gekozen voor Planet Waves uit 1974. Maar er zal ook veel buiten de lijntjes van dit album worden gekleurd. En naast de bekende hits zullen ook de nodige obscure bootleg-nummers worden gespeeld.

Bruno Deneckere en Derek zijn ijzersterke singer-songwriters en grote namen in België. Ze spelen onvervalst en recht uit het hart. Hun doorleefde stemmen van fluwelen schuurpapier zijn herkenbaar uit duizenden. Hun podiumuitstraling wordt geroemd. Bruno maakte naam met The Pink Flowers. De laatste jaren timmert hij solo stevig aan de weg. Vorig jaar toerde hij nog in Nederland met Brendan Croker (Notting Hillbillies). Derek bouwde in België landelijke bekendheid op als leider van Derek & The Dirt. Daarna ging hij solo verder met zowel Frans-, Engels- als Nederlandstalig repertoire. Zijn nieuwe Nederlandstalige cd Lila Cortina ontvangt lovende recensies.
Nils De Caster is een veelgevraagde sessiemuzikant. Hij speelt viool, steel guitar en mandoline. Hij werkt samen met onder andere Elliott Murphy, Perry Rose, Johan Verminnen en Lieven Tavernier.

Het optreden wordt gehouden in:
Den Herberg
Rijksweg Noord 2
5951 AE  Belfeld
http://www.den-herberg.eu/
Het begint om 20:30 uur.
De entrée bedraagt €10.