The War Show presenteert een uniek dubbelconcert van de Schotse folkband The Quiggs en de Friese folkband Guns N’Poppies onder het motto Songs of Love, Peace and War op vrijdag 21 april in stadscafé de Smidte in Workum.

The Quiggs
Stephen Quigg, voormalig lid van de  bekende Schotse folkgroep the McCalmans, en zijn vrouw Pernille Quigg vormen samen het  nieuwe Schots-Deense folkduo The Quiggs. Stephen en Pernille delen hun gevoel voor de traditie van folk. De combinatie van hun solo en hun gezamenlijke gezongen songs hebben veel waardering ontvangen van het publiek en van concert-organisatoren. Een concert met The Quiggs is een kans om folksongs te horen in hun eenvoudige, maar expressieve vertolking met prachtige harmonieën. Daarnaast nodigen ze het publiek uit om mee te zingen.

Guns N’ Poppies
Een groep zangers en muzikanten uit Sneek en omstreken brengt sinds 2015 samen met het Schotse trio Ian Bruce, Ian Walker en Mo Walker onder de naam The War Show hun muziektheatervoorstelling It’s A Long Way To Tipperary. Deze avond zingen ze zonder deze Schotten onder de naam Guns N’ Poppies een set met nummers uit deze show aangevuld met andere prachtige folksongs. Een set spelen ze samen met The Quiggs. Stephen Quigg zingt en speelt samen met Ian Bruce in de Schotse voorstelling over de Eerste Wereldoorlog Far, Far From Ypres.

Vrijdag 21 april 2017, Songs of Love, Peace and War
De toegang voor dit dubbelconcert bedraagt €12,50. Kaarten zijn online te reserveren via www.warshow.nl en telefonisch op 0515-419302 of aan de zaal. Het concert begint om 21.00 uur
the war show presenteert songs of love, peace and war