Al 35 jaar maken de vier leden van Parelmoer samen muziek en dat vieren ze op 11 juni in Venlo.

Sinds  1982 maken Pieter Simons (accordeon), Gé van den Heuvel (viool),  Har Crommentuijn (gitaar) en Nico Peters (banjo) samen muziek. De naam van de groep staat voor de vele kleuren van de  muziek en de leden van de band.

In het begin werd hoofdzakelijk traditionele volksmuziek gespeeld. In de loop van de tijd kwamen er veel eigen composities en met name eigen teksten bij. Daar naast speelt Parelmoer oude popliedjes en bekende melodieën uit de hele wereld. Er zijn twee eigen cd's en een cd samen met andere muzikanten uit Duitsland en Denemarken met zeemansliederen verschenen.

Parelmoer speelt het liefst akoestisch dicht bij het publiek en wil op die manier met de toeschouwers een sfeer van muziek, plezier en gezelligheid scheppen.

Dit jaar, 2017, wordt het 35-jarig jubileum gevierd. 35 jaren met dezelfde 4 muzikanten!

Op 11 juni is het zover. In Grand Café De Maagdenberg te Venlo vinden vanaf 15.00 uur optredens plaats van bands, waarin leden van Parelmoer spelen: Jôngk Belaege (Gé), SIMONS (Pieter), Toetie (Har) en Fanfaar Trotwaar (Nico),  Parelmoer zelf natuurlijk en de Duitse bluegrass band Mondays on the Backporch.

De inloop is vanaf 14.30 uur en de toegang is gratis.