Na een lange carrière van maar liefst 59 jaar geeft folklegende Joan Baez op vrijdag 1 juni 2018 een laatste concert in Nederland en wel in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De show staat in het kader van haar wereldwijde afscheidstournee. De kaartverkoop voor deze show start donderdag 10 november om 10:00 via carre.nl.

De laatste tour van Joan Baez betekent het einde van een ongekend succesvolle carrière. De show in Carré wordt de laatste kans om in Nederland een concert bij te wonen van deze legendarische singer-songwriter.

Joan Baez staat bekend als één van de prominente leden van de protestgeneratie. In 1959 maakte ze haar debuut op een groot podium tijdens het Newport Folk Podium. Ze introduceerde Bob Dylan bij het grote publiek door hem mee te nemen op tour door de Verenigde Staten. Haar optreden op Woodstock was legendarisch: Ze sloot de vrijdag af en maakte diepe indruk met een a-capella uitvoering van gospelklassieker 'Swing Low Sweet Chariot'.

Als inspiratie voor vele folkartiesten bezingt Joan Baez met kraakheldere en krachtige stem de essentie van het leven, meestal vanuit de positie van de underdog. Baez neemt het op voor de kansarmen, de verschoppelingen en is uitgesproken als het gaat om onrecht of rassenkwesties. Haar rol als inspirator geldt ook voor de nummers die zij aan anderen voorstelde, waaronder 'Babe, I'm gonna leave you' (Led Zeppelin) en 'House of the Rising Sun' (The Animals).

Joan Baez
Joan Baez


Joan Baez is in haar lange carrière onderscheiden met een groot aantal gouden platen, singles en awards, waaronder een Grammy Lifetime Achievement Award in 2007 en in 2010 werd ze opgenomen in de Grammy Rock and Roll Hall of Fame.

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

Vrijdag 1 juni 2018, Joan Baez in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam
De kaartverkoop voor deze show start aankomende donderdag 9 november 2017 om 10.00 uur via de kassa van Carré.