Er is een nieuw kleinschalig podium in Gorinchem, Het Zevende Huis. Op 25 november speelt  Ellen Shae (voorprogramma Van Hemel en Hel) en op 9 december komt David Munnelly solo (voorprogramma De Vliering).

Op zaterdag 25 november 2017 om 20.00 uur speelt Ellen Shae met als voorprogramma: Van Hemel en Hel
Ellen Shae is na een periode van klassieke gitaarlessen een eigenzinnige autodidactische weg ingeslagen. Ze schrijft muziek en geeft een eigen draai aan bestaand werk. In haar liedjes zijn invloeden vanuit de folk, jazz, en blues met een tikkeltje americana te horen. Haar debuutalbum werd met lof ontvangen en wordt gedraaid door verschillende radiostations waaronder ook in het programma van Muziek voor volwassenen van Johan Derksen. In oktober kwam haar tweede mini Album uit: Clouds. Ze komt naar Het Zevende Huis met Frank Faber op contrabas en James Denton op gitaar.
Van Hemel en hel is een liedjes duo bestaande uit de bewoners van het Zevende Huis: Helga Buitelaar en Johan van Drunen. Zij brengen eigen werk. Nederlandstalige liedjes die ontroeren, schuren en doen glimlachen.

Op zaterdag 9 december 2017 om 20.00 uur speelt: David Munnelly solo met als voorprogramma De Vliering
Munnelly (County Mayo, Ierland) is een “trekzak”speler: een diatonische accordeonist en wordt de Bullet from Belmullet genoemd. Hij heeft getoerd met bekende Ierse muzikanten: The Chieftans, Niamh Parsons, Richie Buckley en Christy O'Leary. Als rusteloos en ambitieus muzikant is hij altijd op zoek naar de grenzen van zowel zijn instrument als van de Ierse volksmuziek. Verschillende stijlen verweeft hij in zijn composities die nog steeds geuren naar het Ierse landschap. Hij was te gast bij het programma Vrije Geluiden. In het Zevende Huis komt hij solo. Op dit nieuwe podium zal hij zijn muzikale reizen vertolken
De Vliering is een folk/kleinkunstband die eigen nederlandstalig werk brengt op gitaar, contrabas, trek- en doedelzakken Zij gebruiken een kofferset als drums en zetten een sterk meerstemmig geluid neer.

Toegang is 10 euro adres: Het Zevende Huis, Knipsteeg Gorinchem  (to nr 11)

Meer info vind je op:
Facebook: https://www.facebook.com/hetzevendehuis/
Website: www.hhmusica.nl
Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.