De Noorse singer-songwriter Torgeir Waldemar is van 13 t/m 17 december op tour in Nederland en doet Groningen, Eindhoven, Hoorn, Amsterdam en Nijmegen aan.

Begin dit jaar verscheen Torgeir Waldemar’s tweede solo-album No Offending Borders. De thema’s op deze plaat laten zien met welke serieuze zaken we iedere dag in ons leven te maken hebben. Zowel op persoonlijk vlak, relaties die verwateren of zelfs verloren gaan, het verlies van dierbaren, maar ook op nationaal en globaal vlak. Denk bijvoorbeeld aan het vluchtelingenprobleem, de verontrustend hoge zelfmoordenstatistieken en de positie van de zwakste in onze samenleving. De negen rijkste personen op aarde bezitten net zoveel als zesendertig procent van de wereldbevolking. Het zijn niet bepaald de vrolijkste thema’s waar Torgeir Waldemar Engen over zingt. No Offending Borders bevat een uitgekiende en verslavende mix van akoestische folkliedjes en intense rock songs.

Vele positieve recensies volgden en ook zijn 4 shows in mei (’t Beest-Goes, LuxorLive-Arnhem, Cinetol-Amsterdam en De Spieghel-Groningen) waren een groot succes.
Nu keert de Noorse folky/country/alt rock singersongwriter (vaak vergeleken met Neil Young, maar dan wel met z’n Crazy Horse!) alweer terug naar Nederland voor maar liefst 6 optredens in december:

Tourdata december 2017:
13-12 – Vera – Groningen
14-12 – Naked Songs Presents @ De Rozenknop – Eindhoven (ism Effenaar)
15-12 – Huis Verloren – Hoorn
16-12 – Patronaat – Haarlem
17-12 – Q Factory – Amsterdam (middag)
17-12 – Lux – Nijmegen (avond)

Kijk ook op Youtube:  “Sylvia” .
Website: http://www.torgeirwaldemar.com/