Op maandag 26 maart is de Nederlandse singer-songwriter JP Den Tex te gast bij de Parelsessies in De Parel van Zuilen in Utrecht

Met het programma Old, New, Borrowed & Blue past JP den Tex zich wonderwel aan bij De Parel van Zuilen. Denk er maar even over na.

Gerenommeerd singer-songwriter JP Den Tex waagde zich in de vroege zeventiger jaren als één der eersten aan een originele Nederlandse adaptatie van Amerikaanse countryrock. Wat ze tegenwoordig “Americana” noemen, zat hem blijkbaar in het bloed. Geïnspireerd door o.a. Neil Young, Traffic en The Band verscheen in 1971 het spraakmakende en veel geprezen album Little Heroes van de Bergense groep Tortilla, waarvan ook zijn zingende broer Emile deel uitmaakte.

Den Tex koos nooit voor de waan van de dag maar bleef altijd trouw aan ‘zijn genre’ en bouwde daardoor een uiterst loyale fanbase op. Als muzikant stond hij nooit stil en bleef groeien. Muziekkrant Oor schreef ooit: JP Den Tex is één van Nederlands meest begenadigde singer-songwriters. Hij is als de wijn die met het klimmen der jaren alleen maar beter wordt.

Wolf! is de titel van het onlangs verschenen JP Den Tex album. Het is een conceptalbum, muzikale vertelling in het Americanagenre: het behelst het wonderlijke verhaal van de Duitse pop-producer Gustav Wolfowitz, die van de ene op de andere dag zijn New-Yorkse glitterimperium verliest, doordat hij zijn vermogen in de handen van onbetrouwbare anderen heeft gelegd. Met de muziekbusiness gaat het slecht, hij is net zevenenvijftig geworden en zijn zoveelste relatie is op sterven na dood… “Wolf” verklaart zichzelf failliet en belandt tussen de zwervers en straatmuzikanten rond spoorwegstation Grand Central Terminal: hij heeft alleen nog zijn akoestische gitaar, zijn stem en zijn muts.  Daar begint zijn hernieuwde kennismaking met die (andere) ‘American Dream’. Over dromers die het nooit zullen maken, maar toch blijven dromen, en zo het Grote Verlangen in leven houden. En daarmee de wereld draaiende….

In het programma Old, New, Borrowed & Blue speelt JP Den Tex naast songs van het album Wolf! een selectie songs uit zijn gehele, imposante, oeuvre, gelardeerd met hier en daar een toepasselijke cover. 

Bij Wolf wordt hij muzikaal ondersteund door Joost van Es op mandoline en viool.

JP Den Tex
JP Den Tex


Maandag 26 maart 2018, JP Den Tex in De Parel van Zuilen in Utrecht.
Aanvang 20:15, entree €15,-
Zie ook: https://www.deparelvanzuilen.nl/parelsessies/jp-den-tex/

Facebook: https://www.facebook.com/events/559695804391019/