Zaterdag 28 april organiseert de Stichting Iers Sessie Festival Nuenen in samenwerking met de Stichting Bijzondere Folkprojecten de eerste Celtic Night in het Klooster in Nuenen, met Tobermore en Cairn o'Mhor en sessie na afloop.

De Celtic Night vindt plaats in de raadszaal van het Klooster. In deze voormalige kapel is van oudsher een uitstekende akoestiek. De zaal is dusdanig ingericht dat er ruimte is voor een zittend publiek, met daar omheen statafels. Onder het genot van een drankje hopen we op een gezellige avond met kwalititieve goede muziek.

Cairn o'Mhor (Nuenen/Eindhoven) opent om 20.15 uur de avond. Deze ervaren folkgroep is een Ierse traditionele band uit Brabant met een vrolijk repertoire. Het programma bestaat uit liederen en tunes als jigs, reels, polka's en slides. Naast Ierse muziek spelen ze ook muziek uit Frans-Canada, Galicië, Frankrijk, Zweden...

Cairn o'Mhor
Cairn o'Mhor

Na de pauze is de beurt aan Tobermore (Tilburg/Hilvarenbeek). Zij spelen pure Ierse en Amerikaanse folk, zoals je die hoort in elke pub in Ierland. Hun zang en instrumentale muziek is meeslepend en raakt de luisteraar. Wie weet ga je meeklappen op het ritme, meezingen of waag je zelfs een dansje!?

Tobermore
Tobermore

Na afloop is er een nazit: in de traditie van het festival is het mogelijk om je instrument mee te brengen en aan te sluiten aan de Ierse sessietafel. Gewoon nagenieten, nog wat drinken en wat bijkletsen kan natuurlijk ook.

Zaterdag 28 april 2018, Celtic Night Nuenen met Cairn o'Mhor en Tobermore, in het Klooster in Nuenen.

Tickets kun je bestellen via de Stichting Bijzondere Folkprojecten: www.folkproject.nl/webwinkel

Zie ook: www.ierssessiefestivalnuenen.nl.