Het hoofdoptreden bij Sunday Folk & more in Sevenum is op zondag 7 oktober in handen van Fred Piek, oprichter en zanger van Fungus, lid van o.m. de Amazing Stroopwafels. Het vooroptreden wordt verzorgd door het duo DÉJÀ.

Fred Piek
Fred Piek is een grote naam in de Nederlandse muziekscene. Onder andere Fungus en Amazing Stroopwafels staan op zijn trackrecord.
Van jongs af aan is Fred Piek gegrepen door de schoonheid en kracht van de folkmuziek. Hij houdt de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Nederland.
Fred richtte in 1972 de Folkrockgroep Fungus op. De band schreef historie met het vertolken van Nederlandse en Britse traditionals met een totaal nieuwe sound. De eerste LP werd een groot succes, mede door de single Kaap’ren Varen. De band maakte daarna nog vier LP’s en trad op in binnen- en buitenland.
Na de periode met Fungus speelde hij in the Amazing Stroopwafels (Oude Maasweg) en later in 3Heren. Hij werkte samen met Lennaert Nijgh aan zijn eerste solo LP en maakte later een album met eigen werk (Soms een Moment). Met de CD Vroeger is terug keerde Fred weer terug naar de folkmuziek. De samenwerking met slagwerker Louis Debij resulteerde in het bijzondere project de Drummer en de Zanger.
In 2015 verscheen het album Ballads met Engelse en Schotse traditionals. Dit repertoire vormt de basis van het programma waarmee Fred nu door het land trekt.

DÉJÀ
In het voorprogramma een optreden van DÉJÀ.
DÉJÀ bestaat uit de zevenentwintigjarige Desirée Simons (zang, gitaar, piano) uit Roermond en de achtentwintig jarige Julia Podolecki (zang, viool, gitaar) uit Düsseldorf (Dld).
Na jarenlange vriendschap plus een gedeelde passie voor muziek en optreden kwam het op een zaterdagavond in september 2017 tot een spontane jamsessie bij Desirée thuis in Roermond. Jamsessies werden serieuze repetities.
Deze repetities leidden - na 2 maanden op en neer pendelen tussen Roermond en Düsseldorf - in november 2017 voor het eerst tot een podiumoptreden.
De dames spelen een aantrekkelijke mix van eigen composities en Pop/Rock Coversongs.
Op gitaar, viool, soms ook op piano en met overtuigende zang staat het duo  garant voor een flinke portie muzikale verrassingen.

Zondag 7 oktober 2018, Fred Piek bij Sunday Folk & more
Plaats: Café Everts van "De Wingerd", Maasbreeseweg 2,  Sevenum.
Aanvang: 16.00 u
Entree: 10 euro
Voor info zie: www.sundayfolk.nl.