Op maandag 10 december speelt David Munnelly in duo samen met zangeres Soetkin Collier bij de Gypsy Jazz & Music Club in Café Wilhelmina in Eindhoven.

De Ier David Munnelly is opgegroeid met het spelen van traditionele muziek. Hij speelt melodieën op een overrompelende, vernieuwende en meesterlijke wijze. Hij is een getalenteerde musicus, die van jongs of aan, gedreven door een aangeboren muzikale nieuwsgierigheid alles uit zijn instrument en zichzelf haalt.
Munnelly begrijpt hoe dit instrument in veel verschillende culturen door veel verschillende spelers wordt gespeeld en hij heeft zijn eigen manier ontwikkeld om al die invloeden in zijn spel te verwerken. Zelfs van de beperking van zijn instrument maakt hij een deugd.
David Munnelly maakt simpelweg muziek in de meest individuele zin. Elke compositie presenteert een ander muzikaal verhaal met een verscheidenheid aan stemmingen, improvisaties, dynamiek en vooral met veel gevoel.
David Munnelly werkt samen met de Vlaamse zangeres Soetkin Collier aan een nieuw repertoire. Ze blazen oude melodieën op een poëtische wijze een nieuw leven in. Daarin volgen ze hun hart en nutten hun talent ten volle uit.

David Munnelly speelde in 2016 in het VPRO programma Vrije geluiden - Fallen (Live @Bimhuis Amsterdam): https://youtu.be/rMXnUOPf-qQ.

David Munnelly & Soetkin Collier
David Munnelly & Soetkin Collier

GYPSY JAZZ & MUSIC CLUB met David Munnelly & Soetkin Collier
Maandag 10 December 2018 20:00 uur
Café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6, Eindhoven Entree: €10,- Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 81935569