De Britse singer-songwriter Jez Lowe is van 8 t/m 11 februari 2019 in Nederland voor vier concerten, in Koudekerk a/d Rijn, Tilburg, Zaandam en Utrecht.

De uit Noord-Engeland afkomstige singer-songwriter Jez Lowe is al sinds jaren een van de meest gewaardeerde en gevraagde artiesten in de (akoestische) folkscene, zowel in het Verenigd Koninkrijk als vér daarbuiten. Zijn jaarlijkse toernees brengen hem niet alleen naar de Verenigde Staten, maar ook naar Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en Europa.
Zijn nominaties voor de BBC Folk Awards in de categorieën Best Singer en Best New Song waren een logisch gevolg van het feit dat Jez niet alleen een van de drukste en best bezochte live artiesten in de UK is, maar daarnaast ook een van de meest gecoverde artiesten. Songs van zijn hand worden en werden onder meer uitgevoerd door Fairport Convention, The Dubliners en Bob Fox en meer recent door nieuwe sterren aan het firmament zoals The Unthanks, The Young'uns en The Duhks.

Jez is een zeer betrokken, bewogen en bevlogen persoonlijkheid en dat wordt weerspiegeld in zijn prachtige songs over het leven in de Noord-Engelse mijnstreek, over historische gebeurtenissen, over wantoestanden in de wereld en over het leven van alledag. Songs met soms zware thema’s maar regelmatig doorspekt met een grote dosis humor. Hij is betrokken bij de prijswinnende serie The Radio Ballads van de BBC, met documentaires over het sluiten van de mijnen, de Eerste Wereldoorlog en de kindermigratie in Engeland en Ierland.

In het afgelopen jaar heeft hij zijn eerste novelle gepubliceerd, genaamd The Dillen Doll. Een boek dat zich afspeelt rond de vorige eeuwwisseling en is gebaseerd op historische figuren uit traditionele folksongs. Voor dit project heeft Jez tevens een cd uitgebracht met dezelfde titel.

Jez Lowe is een rasartiest met een prachtige stem, die zijn publiek weet te ontroeren met een combinatie van prachtige liedjes, een enorm gevoel voor humor en prima instrumentaal spel op zowel gitaar, mondharmonica, mandoline als banjo.

Jez Lowe
Jez Lowe

In februari 2019 is Jez Lowe weer in Nederland te zien, tourdata:
Vrijdag 8 februari: Trouble Tree Folkclub in Koudekerk a/d Rijn http://www.ttfolk.nl/
Zaterdag 9 februari: Folk at Home in Tilburg http://www.folkathome.nl/
Zondag 10 februari: Roots aan de Zaan in Zaandam http://rootsaandezaan.nl/
Maandag 11 februari: De Parel van Zuilen in Utrecht https://www.deparelvanzuilen.nl/parelsessies/jez-lowe/