Op donderdag 27 juni geeft Dougie MacLean een eenmalig solo-concert in het openluchttheater in het Haagse Zuiderpark.

Voor het eerst sinds 2007 geeft de meest vermaarde en meermaals onderscheiden songwriter uit Schotland, Dougie MacLean, een optreden in ons land. Dit is tevens een unieke samenwerking tussen het Zuiderparktheater en het jarige Acoustic Alley in Den Haag.
Op donderdag 27 juni geeft Dougie MacLean een eenmalig solo-concert in het openluchttheater in het Haagse Zuiderpark met songs van zijn recente album ‘New Tomorrow’, maar uiteraard ook met zijn favoriete nummers die hem tot in iedere uithoek van de wereld een trouwe schare fans hebben opgeleverd en die inmiddels door menig (wereld)artiest zijn uitgevoerd.

Dougie MacLean
Dougie MacLean

MacLean’s carrière omspant reeds ruim 40 jaar en is internationaal bekend en in eigen land legendarisch vanwege zijn nummer 'Caledonia', ook wel het alternatieve Schotse volkslied genoemd. Hij componeerde de muziek voor de blockbuster  'Last of the Mohicans' en schreef nummers die werden uitgevoerd door onder meer Mary Black, Amy McDonald, Frankie Miller, Paolo Nutini, Ronan Keating en Kathy Mattea. Dougie MacLean trad op in de Carnegie Hall (NY) en in het Sydney Opera House, maar is ook jaarlijks te zien en horen op zijn ‘eigen’ Perthshire Amber-festival, dat duizenden muziekliefhebbers naar zijn woonplaats Dunkeld trekt.

Met de komst van MacLean naar Den Haag, gaat een langgekoesterde wens van Acoustic Alley in vervulling. Deze concertserie, het best bewaarde geheim in Den Haag, timmert al ruim 15 jaar aan de weg, met nationale en internationale bands en songwriters die normaliter worden ontvangen in het intieme theater In de Steeg in de Haagse binnenstad. Vanwege het zomerse tijdstip en de te verwachten publieke belangstelling vindt dit optreden plaats in het prachtige, iets ruimer bemeten Zuiderparktheater.

Dougie MacLean (Schotland)

Donderdag 27 juni 2019

Aanvang 20.15 uur

www.zuiderparktheater.nl
Entree €25,-- 
Informatie  www.zuiderparktheater.nl / www.acousticalley.nl
Website:
 www.dougiemaclean.com
Kijken: Caledonia / Another time