De Schotse band Skerryvore doet wederom ons land aan, op 21 november staan ze in P60 in Amstelveen, de 22ste gaan ze naar P3 in Purmerend.

Skerryvore veroverde de afgelopen jaren de  USA, Canada, Australië, Groot-Brittannië, Denemarken, Duitsland. Nederland is nog steeds een land waar de band graag speelt en gelukkig doen zij ongeveer 2 keer per jaar ons landje een bezoek. Dit keer in november waar ze op 21 nov in Amstelveen en 22 November in Puremerend zullen spelen 

De 8 koppige rockformatie brengt een wervelwind van instrumentale hoogstandjes, doorspekt met Keltische ritmes,  verstrengeld met moderne geluiden wat het geheel een aanstekelijk genre maakt voor jong publiek maar ook voor een ouder publiek.

“Dit moet je zien en horen, het is niet uit te leggen”.

Na meerdere jaren op lokaal niveau gespeeld te hebben is er enkele jaren geleden een omslag geweest toen de band eigen muziek begon te schrijven in een geheel eigen genre. De traditionele Schotse tunes, jigs & reels die aan elkaar geregen worden met een eigen interpretatie wordt heel  toepasselijk Trad-Rock genoemd.

Zonder te vergeten waar hun roots liggen speelt Skerryvore met een enorme drive jaarlijks over de hele wereld. Na een succesvole EVO tour in het begin van 2019 staat de 2de helft van 2019  in het teken van de 360 tour.

Skerryvore, foto Kris Kesiak
Skerryvore, foto Kris Kesiak

Skerryvore bestaat uit:
Alec Dalglish op gitaar, mandoline, zang
Daniel Gillespie op accordeon
Martin Gillespie op accordeon, fluit, tin whistle, doedelzakken
Craig Espie op viool
Fraser West op drums, percussie, zang
Jodie Bremanenson op basgitaar
Scott Wood op fluit, doedelzakken
Alan Scobie op keyboards

Skerryvore in Nederland:
21 november 2019 P60 Amstelveen
22 november 2019 P3 Purmerend