Onder de noemer FolkNight gaat een nieuwe reeks folkconcerten van start in Eindhoven. Die vinden maandelijks plaats in de Ad van Meurszaal boven café 't Rozenknopje. de eerste namen zijn al bekend: Still Here (18 september), Luke Jackson (20 november) en Linde Nijland & Bert Ridderbos met Kirsty McGee (18 december).

Eindhoven zonder folk kan niet, zo vindt Ankie Keultjes (geluidstechnicus en programmeur bij De Maandag van Van Meurs in Meneer Frits en zangeres van The Very Girls en The Willowbees). Zij sloeg de handen ineen met Niek van de Klundert van café 't Rozenknopje om een concertreeks op touw te zetten. Deze FolkNight vindt maandelijks plaats in de Ad van Meurszaal boven het café.

De eerste namen en data zijn inmiddels bekend:

Still Here (18 september 2019)
Het trio Still Here bestaat uit Izak Boom, Janos Koolen en Lucas Beukers, die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor bluegrass en folk. Op eigen wijze brengen ze de liedjes waar ze zelf al jaren door geïnspireerd zijn. Met virtuoos spel op mandoline, banjo, gitaar en contrabas vliegen ze door de muziek van Tony Rice, Tim O'Brien, John Hartford en Ricky Skaggs. Daarnaast is er altijd ruimte voor eigen werk.

Janos Koolen: zang, mandoline, gitaar, banjo
Izak Boom: zang, gitaar, banjo, mandoline
Lucas Beukers: zang, contrabas

Website Janos Koolen: http://www.janoskoolen.nl/
Website Izak Boom: https://www.izakboom.nl/

Luke Jackson (20 november 2019)
Luke Jackson is een prachtige jonge getalenteerde singer-songwriter uit het Britse Canterbury. Luke speelt al sinds zijn dertiende en zijn eigen liedjes zijn meer dan de moeite waard, om nog maar te zwijgen over die stem, waarmee hij een paar jaar terug met gemak wist te overtuigen in Meneer Frits, aldus Folkforum: "Vanaf de eerste noot kan het publiek alleen nog maar vol bewondering luisteren; wat een stem! En waar haalt die jonge vent die volwassen liedjes vandaan?"
Anno 2019 wordt zijn talent ook in de VS ontdekt, waar hij in september toert. Hij neemt drummer/percussionist Elliott Norris mee als begeleider.

Luke Jackson, foto Ronald Rietman
Luke Jackson, foto Ronald Rietman

Website: https://lukepauljackson.com/

Linde Nijland & Bert Ridderbos + Kirsty McGee (18 december 2019)
Voor de liefhebbers behoeft Linde Nijland nauwelijks introductie. Neerlands beste folkzangeres maakte deel uit van het duo Ygdrassil, stond diverse keren op het Folkwoods festival in Eindhoven en schrijft sterke eigen liedjes. Ze maakte bovendien in Engeland furore met haar covers van Sandy Denny (ze stond zelfs met Fairport Convention op het podium).
Ze toert samen met vaste begeleider Bert Ridderbos (gitaar, banjo, cittern...) en met de Britse Kirsty McGee, een onafhankelijke, kritische zangeres met een heerlijk loom en zwoel stemgeluid, die haar eigen weg bewandelt. Dat levert prachtige liedjes op die het beluisteren meer dan waard zijn. Van haar verschijnt in september een nieuw album.

Website Linde Nijland: http://www.lindenijland.nl/
Website Kirsty McGee: https://kirstymcgee.com/

Deze optredens gaan plaatsvinden in de Ad van Meurszaal boven café 't Rozenknopje in Eindhoven. De deur gaat open om 20:00 uur, aanvang 20:30 uur.
Tickets voor Still Here en Luke Jackson  zijn al te bestellen via https://ikbenaanwezig.nl. Entreeprijs: €7,50 (excl. servicekosten à €0,79 en iDealbijdrage à €0,45).