Vrijdag 13 september a.s. start het nieuwe seizoen van FolkPodium Zeist met een optreden van Daithi Rua, op zondag 22 september zijn The Lasses er te gast voor een concert.

Daithi Rua – Iers voor ‘Rode David’ – a.k.a. David Donegan kreeg het muziekmaken met de paplepel ingegoten. Na zijn schooltijd vormde hij de Celtic Rock band Sans Souci. Daarmee speelde hij op Europese festivals en ging op tour in het Midden-Oosten, samen met Davey Arthur van Furey’s Fame.

Eind jaren ’90 lonkte het vasteland en verruilde Daithi Ierland voor het vasteland van Europa. Als thuisbasis koos hij Gent in België. Dat bleek een prima voedingsbodem voor zijn creativiteit en inmiddels heeft hij vele mooie samenwerkingsverbanden op zijn naam staan, zoals met Eva De Roovere, Aidan Burke, Urban Trad en KADRIL.

Daithi schrijft nummers die recht uit het hart komen, soms met een licht politieke lading en altijd over wat hem op dat moment fascineert. In de lijn van Luka Bloom staat hij garant voor een prachtige avond vol mooie liedjes en fijne verhalen.

Daithi Rua
Daithi Rua

Voor meer informatie over Daithi Rua: https://www.daithirua.com/.   

Zondag 22 september a.s. staat het Amsterdamse duo The Lasses bij FolkPodium Zeist op het podium van het Torenlaan Theater.

Sophie Janna en Margot Merah leerden elkaar kennen tijdens een sessie in de Ierse pub Mulligans in Amterdam. De klik en muzikale connectie was snel gemaakt en sindsdien tourt het tweetal over de hele wereld met hun energieke repertoir van Schotse, Ierse en Amerikaanse folk. De vocals en sterke samenzang maakt het tweetal een veelgevraagd duo in de internationale folk scene.
The Lasses zingen graag in kerken, huiskamers en intieme folkclubs. Al zorgt hun charme ervoor dat ze op het grote festival podium net zo goed tot hun recht komen. Zichzelf begeleidend op bodhrán, tenor ukelele en gitaar zorgt de unieke combinatie van stemmen voor een uniek optreden. In het najaar van 2019 komt hun vierde album Undone uit.

The Lasses, foto Richard Bank en Saskia Aukema, Fotopalooza
The Lasses, foto Richard Bank en Saskia Aukema, Fotopalooza

Voor meer informatie over The Lasses: https://www.thelasses.nl/.   

Vrijdag 13 september 2019, Daithi Rua bij FolkPodium Zeist
Kaarten voor dit evenement kosten EUR 12,00 en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop en op 13 september a.s. aan de kassa van het Torenlaan Theater.
Het optreden begint om 20:30 uur

Zondag 22 september 2019, The Lasses bij Folkpodium Zeist
Kaarten voor dit evenement kosten EUR 12,00 en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop en op 22 september a.s. aan de kassa van het Torenlaan Theater.
Het optreden begint om 15:00 uur

Adres FolkPodium Zeist: Torenlaan Theater, Torenlaan 38 3701 VK Zeist
Info & tickets zie: https://www.folkpodiumzeist.com/
Wil je met korting naar de voorstellingen van FPZ? Word dan Vriend van FPZ! Het is gratis en je krijgt standaard 20% korting op de ticketprijs!