Op vrijdag 4 oktober vindt alweer het 75e Roots aan de Zaan concert plaats, andermaal in De Pasveerzaal van muziekschool FluXus in Zaandam. The Lasses zijn dan te gast.

Margot Merah en Sophie Janna alias The Lasses traden al eerder op bij Roots aan de Zaan: eerst openden ze voor Steve Ashley in juni 2015 (destijds in De Vermaning), en in maart 2017 speelden ze op eigen kracht de Kleine Waarheid vrij vol, toen unplugged. Voor unplugged leent Roots’ huidige (en enige) zaal zich niet echt, dus nu: The Lasses, Plugged.

Met hun repertoire van eigen liedjes en de mooiste traditionals uit Ierland, Schotland en Amerika hebben Sophie en Margot inmiddels al veel succes geoogst. De vrouwen weten als geen ander de passie en het plezier van de folk voor het voetlicht te brengen. Maar ook de Ierse roots van het duo zijn nog goed te horen.
Met twee heel verschillende stemmen en de klanken van bodhrán en akoestische gitaar is een concert van The Lasses een feest voor het oor. Geweldige samenzang, intieme liedjes en karrenvol speelplezier, dat kenmerkt een optreden van The Lasses.

Na een toevallige ontmoeting in de Ierse pub Mulligans in Amsterdam besloten Margot en Sophie met de Amerikaanse Kathryn Claire samen door Amerika te touren, langs de westkust van Oregon en Washington. Een Nederlandse tournee volgde al gauw: de samenwerking bleek een lange adem te hebben. Ze tourden vorig jaar al door Japan, nogmaals Amerika – en België – en recensies voor hun album zijn unaniem lovend (“subliem”, “balsem voor de ziel”, “a treat for the audience”, “the female Crosby, Stills & Nash”). “Een parel voor de folk”, schreef OOR over het recente live-album dat dit duo met Kathryn Claire opnam.

Aanvankelijk zouden ze die 4e oktober ook als trio spelen, maar agenda’s bleken niet te matchen. Zodoende, gewoon met zijn tweëen.

The Lasses, foto Anneke ter Schure
The Lasses, foto Anneke ter Schure

Vrijdag 4 oktober 2019, The Lasses bij Roots aan de Zaan ni De Pasveerzaal van muziekschool FluXus aan de Westzijde 148 in Zaandam
Kaartjes kosten € 15.00, leden betalen een tientje. De aanvang is om 20:15, deur gaat een half uur eerder open, aan de Westzijde 148 te Zaandam. Reserveren kan d.m.v. een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – meer info is te vinden op www.rootsaandezaan.nl.