Op zaterdag 23 november om 20.00 uur geeft ensemble Chubritsa een try-out van haar Nieuwjaarsconcert met Bulgaarse liederen in de intieme Schuilkerk in Alkmaar.

Het ensemble brengt een afwisselend programma van Bulgaarse liederen onder leiding van dirigent Svetla Anastasova: van Rodopen tot Shopluk. Kom luisteren naar nieuwe liederen die klarinettist Bert Kruijer met behulp van de dirigent arrangeerde. Pittige en eigenwijze ritmes uit de Shopluk en kippenvel veroorzakende harmonie en klanken uit de Rodopen.

Ontmoet de nieuwe dirigent Svetla Anastasova. Een Bulgaarse die haar sporen in de Bulgaarse folkloremuziek ruimschoots verdiende in de Muziekschool van Shiroka Laka en aan de Academie voor Music, Arts and Dance in Plovdiv. Een tijd lang zong zij in een van de bekendste koren uit Bulgarije, ‘The Great Voices of Bulgaria’.

Chubritsa
Chubritsa

Zondag 23 november 2019, Ensemble Chubritsa
Aanvang 20.00uur,
Locatie: Schuilkerk Remonstrantse Gemeente, Fnidsen 33-37, 1811 ND Alkmaar.
Kaarten à € 15 incl. koffie/thee zijn te bestellen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of per telefoon: 06-47603261.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn te komen dan kunt u op zondag 12 januari het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Amstelkerk in Amsterdam meemaken.