Op zondagmiddag 1 december staat het VlechtTheater in Noordwolde wederom in het teken van de Ierse muziek, ditmaal met een bijzonder concert en cd presentatie van David Munnelly (melodeon en zang) en Ies Muller (houten dwarsfluit).

In dit virtuoze duo komt de gezamenlijke liefde voor diep gewortelde folkmuziek tot uiting. David Munnelly groeide op omringd door traditionele Ierse muziek van county Mayo.  Hij is een accordeonist uit Belmullet, in het graafschap Mayo aan de Ierse westkust. Zijn spel en unieke muzikale stem is gebouwd op diepe Ierse fundamenten, Daaraan werd al snel een virtuoze zwier toegevoegd, met echo’s van de Iers-Amerikaanse muziek uit de jaren 1920 en 1930 vol swing. Tegenover zijn wortels in de Ierse traditie wordt een verfijnde en hedendaagse begeleiding met bassen en akkoorden gesteld, waarmee hij een unieke, rijke en onvergetelijke sound creëert. David wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Ierse accordeonisten van zijn generatie: hij heeft gespeeld met de legendarische Ierse bands De Dannan en The Chieftains, en was 15 jaar lang de frontman van The David Munnelly Band.

Ies Muller wordt beschouwd als een van de beste folkfluitisten van Nederlandse bodem. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met Ierse en Bretonse traditionele muziek en de houten dwarsfluit. Gegrepen door de klank van dit instrument begon hij te spelen en steeds meer muziek te leren. Tijdens reizen door Ierland, Schotland en Bretagne, maar ook Spanje breidde hij zijn repertoire uit, en absorbeerde hij de details en eigenaardigheden die de muziek uit deze streken haar karakter geven. Terwijl Ierse en Bretonse het hart bleven vormen van zijn stijl en repertoire, kwamen er in de loop der tijd veel invloeden bij. Hij werkte binnen verschillende projecten met muzikanten uit allerlei disciplines, waaronder klassieke muziek jazz en wereldmuziek. Ook door deze invloeden kwam zijn huidige stijl tot stand.

Duo Muller & Munnelly, foto Ronald Rietman
Duo Muller & Munnelly, foto Ronald Rietman


Zondag 1 december 2019, Duo Muller & Munnelly, VlechtTheater in Noordwolde
Aanvang 14:00 uur. Entree € 12,50 . Reserveren via www.vlechttheater.nl.