Op 24 januari speelt de folkgroep Andehlian bij Folkclub Twente in Boekelo.

De folkgroep Andehlian is eigenlijk ontstaan tijdens het beroemde folkfestival in het Deense Skagen waar de leden aanwezig waren met het vermaarde Folkkoor Rollinghome waar ze tot aan vandaag nog steeds deel van uitmaken. Ze besloten toen om ook met een kleine bezetting mooie muziek te gaan maken. De groep speelt veel Ierse, Schotse en Engelse en natuurlijk Friese ballades vanwege hun woonplaats Sneek, maar ze maken ook uitstapjes naar de Amerikaanse en Australische folkmuziek.

Na de succesvolle presentatie van hun eerste cd tijdens een gezamenlijk optreden met de Engelse/Schotse folkgroep Other Roads (voormalige John Wright Band) ontbreekt het Andehlian niet aan belangstelling en aanvragen voor optredens.
Zij stonden enkele jaren geleden met groot succes in het voorprogramma van de beroemde band de Furey’s uit. Vooral de stemmen van de beide zangeressen worden door veel bekende buitenlandse folk artiesten gewaardeerd.

Het afgelopen jaar wordt de band bijgestaan door singer songwriter Hans Faber o.a schrijver van het tweede Friese volkslied 'Frys om Utens', wat al meer dan tien jaar strijdt om de eerste plaats in de Friese top honderd.

Andehlian bestaat uit Anne-Marie Bekema, Judith Eppinga, Nico Veeken, Hans Faber en Wopke Bekema en staat garant voor mooie luistermuziek.

Vrijdag 24 januari 2020, Andehlian bij Folkclub Twente
Aanvang: 20.30 uur.
Entree: € 13,- ; donateur/student: € 10,-
(Aan de kassa kan alleen contant worden betaald)
Locatie: Eetcafé en Zalen "De Buren",
Beckumerstraat 2, 7548 BG Boekelo

Reserveren of inlichtingen kan per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of telefonisch via 06–53873390 of 06-14472456
Website: folkclubtwente.nl