Op maandag 30 augustus speelt Ryan Boldt (van The Deep Dark Woods) het eerste van drie Nederlandse concerten bij De Maandag van Van Meurs in Eindhoven.

Na een seizoen waarin vooral live gestreamd is en waarbij vele artiesten van eigen bodem hun opwachting maakten gaat De Maandag van Van Meurs nu weer over de grenzen kijken. Naast vele acts die hun tour moesten cancellen vanwege corona staan er ook een aantal nieuwe grote namen op het programma. Het seizoen wordt geopend met Ryan Boldt, frontman van de legendarische Canadese formatie The Deep Dark Woods en in december komt de virtuoze singer-songwriter en multi-instrumentaliste Sierra Hull, die meerdere Bluegrass Music Association awards in de wacht sleepte als beste mandoliniste. Natuurlijk staan er ook weer wat vertrouwde artiesten op het programma, waaronder Barrelhouse, Hans Theessink, Walt Wilkins en de Eindhovense ex-voetballer en stadstroubadour Björn van der Doelen.

Maar laat u zich ook verrassen door namen die misschien wat minder bekend in de oren klinken, zoals het Duitse bluegrass duo Stereo Naked, muziek veteraan Jim Keller met zijn trio, de lyrische Ierse songwriter John Blek met zijn prachtige vocalen e.v.a. Kortom, het belooft een prachtig muzikaal seizoen te worden.

Overzicht 30 augustus t/m 11 oktober:

30 augustus: Ryan Boldt (The Deep Dark Woods)

Het seizoen wordt geopend met een solo optreden van Ryan Boldt. Deze Canadese singer songwriter is de frontman van de fameuze formatie The Deep Dark Woods. Met zijn delicate composities en dito stemgeluid voert hij je mee door zijn intrigerende en soms surrealistische muzikale landschap. Voor zijn laatste album Changing Faces schreef hij een aantal op oude folkstijlen gebaseerde songs waarvan hij er zeker een aantal ten gehore zal brengen.

Dit is het eerste van drie Nederlandse concerten van Boldt, op 4 september is hij te gast bij Luxor Live in Arnhem, op 5 september bij de Amer in Amen.

6 september: Matt Harlan + Holi Fools

Op 6 september komt de Texaanse singer songwriter Matt Harlan, een eersteklas troubadour die grossiert in prachtige beeldende roadsongs. Vergelijkingen gaan wel op met het werk van Townes van Zandt, John Prine en Guy Clarke. puur en sober, muziek op het snijvlak tussen country en folk.

Als support act deze avond de winnaar van de eerste Ad van Meurs Prijs, Ruud Fieten. Samen met zangeres, pianiste Romee Cooler vormt hij het duo Holi Fools. Ambachtelijke liedjes, inventief gitaarspel, mooie piano arrangementen en zelfs een glazen orgel!

13 september: Vanessa Peters & Band

De Texaanse Vanessa Peters brengt een groot deel van het jaar door in Italië, haar begeleidingsband bestaat dan ook uit Italiaanse muzikanten. Vanessa Peters is een getalenteerd schrijfster en muzikante hetgeen te horen is op haar nieuwe album Modern Age, dat ze tijdens dit concert zal presenteren. Verwacht een heerlijke energieke show!

20 september: Guy Verlinde Duo

Guy Verlinde, blues muzikant en singer songwriter is een fenomeen bij onze zuiderburen. Op zijn meest recente album Standing in the light of a brandnew day zet hij een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie maar zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd. Hij zal worden bijgestaan door de jonge klasse muzikant Olivier Vander Bauwede. Deze verkent met zijn mondharmonica de meest verscheidene muziekstijlen. Naast mondharmonica speelt hij ook gitaar, lapsteel en keyboard.

27 september: Kerri Powers + Jerry Joseph

Kerri Powers begon al op jonge leeftijd met het schrijven van songs en trad veel op in de lokale muziekscène. Nadat ze zich enkele jaren heeft teruggetrokken om voor haar kind te zorgen is ze nu weer helemaal terug op het muzikale pad met als resultaat o.a. het prachtige, door muziekblad Heaven tot cd van de week genomineerde album, Starseeds.

Jerry Joseph is afkomstig uit Portland, Oregon. Hij heeft diverse albums op zijn naam staan waaronder zijn laatste release Beautiful Madness die hier prachtige recensies kreeg en waarop o.a. Jason Isbell en diverse Drive By Truckers te horen zijn. Ijzersterke songs die ook solo uitstekend tot hun recht komen.

4 oktober: Tip Jar

Tip Jar is het collectief van muzikale vrienden rond Bart de Win en Arianne Knegt. De muziek van Tip Jar past niet zomaar in de bekende hokjes,zoals op hun nieuwe album One Lifetime is te horen. Bluegrass, country, soul, folk, ja zelfs een snufje jazz maken van dit album een afwisselende luistertrip maar met de stemmen van Bart de Win en Arianne Knegt als uitgangspunt is de aanstekelijke Tip Jar sound uit duizenden te herkennen.

Ook in Amerika wordt de muziek van Tip Jar positief ontvangen, zo waren zij o.a. te vinden in de line up van diverse Texaanse festivals, mede dankzij de samenwerking met singer-songwriter Walt Wilkins, die dit seizoen ook op het podium van De Maandag terugkeert.

11 oktober: Ben Bedford + Stereo Naked

Ben Bedford is een meesterverteller die zijn pen heeft gedoopt in de traditie van de klassieke Amerikaanse literatuur. Dit is o.a. te horen op het mooie verstilde album The Hermit's Spyglass, een mix van songs en instrumentale stukken waarop de luisteraar wordt uitgenodigd om even alles te vergeten en mee te dromen op de woorden en klanken van deze Amerikaanse folk poëet. Hij zal tijdens dit concert worden begeleid door topviolist Diederik van Wassenaar.

Stereo Naked is de artiestennaam van het duo Pierce Black (Nieuw Zeeland) en Julia Zeck (Duitsland). Zij brengen een volstrekt eigen mix van folk en indie met een voorliefde voor bluegrass. Een contrabas, een banjo en mooie vocale harmonieën, zoals te horen op hun nieuwste album Roadkill Highway waar zij een aanstekelijke mix weten te creëren  met een vleugje cynisme, wat melancholie en op zijn tijd ook verrassende humor.

De concerten vinden plaats in Meneer Frits, Hoek Markt /Jan van Lieshoutstraat, Eindhoven, u vindt de richtlijnen voor het bezoeken van deze concerten in de toelichting op de website van het Muziekgebouw.

Tickets via: www.muziekgebouweindhoven.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 040 2442020.

Zie ook: www.demaandagvanvanmeurs.nl