Jodymoon presenteerde onlangs hun splinternieuwe album Firestone en brengt dit op vrijdag 29 oktober ten gehore in Acoustic Alley; al bijna twintig jaar lang hét Haagse podium voor akoestische livemuziek.

Jodymoon bestaat dit jaar 15 jaar en dat vieren ze met een nieuw album en een gelijknamige tour: Firestone. Het Maastrichtse singer-songwriter duo heeft in het afgelopen corona jaar dankbaar gebruik gemaakt van de extra tijd om in hun eigen studio in alle rust nieuwe tracks vast te leggen. Vóór corona lag er al het plan om een echte duo-plaat te maken, met in de hoofdrol gitaar, piano, percussie en zang. Eentje die het live gevoel weerspiegelt. Het resultaat maakt duidelijk dat Jodymoon in de afgelopen 15 jaar niets heeft ingeboet aan muzikaliteit en creativiteit en dat we hier te maken hebben met twee rasmuzikanten die hun hart hebben verpand aan eerlijke muziek.

Jodymoon won in 2008 met hun warme mix van singer-songwriter, folk, pop, klassiek en roots de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Zangeres en pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets hebben sindsdien 6 studio albums uitgebracht die in Nederland stuk voor stuk lovende recensies kregen en sinds een aantal jaren ook in Duitsland uitgebracht worden. De singles The Long Way round en Hitchhike Overdrive waren veelvuldig te horen op o.a. NPO Radio 1 & 2.
De band trad op in onder meer Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië en speelde als voorprogramma van onder andere Joan Armatrading, Damien Jurado, Wende en Tom McRae.

Live
Digna Janssen: zang, toetsen
Johan Smeets: gitaar, dobro, percussie, voet, zang

Video: Jodymoon live: https://www.youtube.com/watch?v=IZm3ICZZAmo
https://youtu.be/AAstpI_07wk

Site: www.jodymoon.com

De pers over Jodymoon
"Smaakvolle arrangementen, kunstig vervlochten samenzang" - muziektijdschrift Heaven ****
"Verslavend lekkere popsongs" - muziektijdschrift Lust for Life ****
"Allerbeste folkbluesrockpop uit eigen land!" - muziektijdschrift New Folk Sounds

Concertgegevens: 

Vrijdag 29 oktober 2021
, Jodymoon
Theater In de Steeg

Westeinde 165a
2512GX Den Haag
Aanvang 20.15 uur (zaal open 19.30 uur)
Entree €20,--  (Ooievaarspas 50% reductie)
Info & reserveringen www.acousticalley.nl
Het optreden begint om 20.15 uur en ‘Testen voor Toegang‘ is van toepassing
Informatie en tickets: www.acousticalley.nl

Als u op de hoogte wilt blijven van de Acoustic Alley_concerten via de mail kunt u een berichtje sturen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.