Op donderdag 17 februari is het trio Riccardo Tesi, Patrick Vaillant & Andrea Piccioni (IT/FR) te zien bij Muziekpublique in het Molière Theater in Brussel (B).

Het duo Tesi/Vaillant, verraste in de jaren 90 het internationaal publiek met hun gedurfde en originele muziek. Daarna richtten accordeonheld Riccardo Tesi (IT) en mandolinemeester Patrick Vaillant (FR) hun pijlen op respectievelijk Banditaliana en Melonious Quartet, maar het duo bleef nog wel samen spelen. Intussen voegde een derde lid zich bij het trio en hij is niet van de minste, percussievirtuoos Andrea Piccioni (IT) is onder meer lid van supergroep Masters of Frame Drums.

Drie traditionele instrumenten; mandoline, diatonische accordeon en tamboerijn, in de handen van drie authentieke virtuozen met dezelfde drijfveer: muziek zonder grenzen, innovatief en met een open kijk. Maar met stevige wortels! Een boeiend muzikaal universum dat tegelijk vertrouwd en verrassend is. Mét uitzicht op de Middellandse Zee!

Riccardo Tesi: diatonisch accordeon
Patrick Vaillant: mandoline, zang
Andrea Piccioni: percussie, zang

Donderdag 17 februari 2022, Riccardo Tesi, Patrick Vaillant & Andrea Piccioni in het Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel (B).
Aanvang 20 uur
Info & tickets (van €9,00 - €15,00): https://muziekpublique.be/concerts/20220217-riccardo-tesi-patrick-vaillant-andrea-piccioni-it-fr/?lang=nl.