Roots aan de Zaan gaat (na het voor 11 maart geplande maar vanwege een griepgeval naar 30 april verschoven eerdere concert van de Vlaamse harpiste Lakshmi) nu van start op zaterdag 9 april, en wel met de Ierse zangeres Niamh Parsons.

"Een stem gevuld met zoete melancholie en statige passie", zo omschreef de New York Times eens de stem van Niamh (spreek uit: Nieve) Parsons. Parsons werd ooit gegrepen door de schoonheid van de Ierse muziek in een plaatselijke folkclub en sloot zich aan bij bands als The Loose Connections (Belfast) en Arcady. 

Ze ontpopte zich vervolgens tot een ware 'balladeer' in de traditie van Dolores Keane en June Tabor. In 1999 voegde gitarist Graham Dunne zich bij haar die haar stem perfect weet te begeleiden; ook in Zaandam is hij van de partij. 

Een zangtalent als Niamh Parsons kom je één-, hooguit tweemaal per generatie tegen, aldus goeroe Archie Fisher. Niamh's vocale kwaliteiten staan te boek als emotioneel doorvoeld en kristalhelder. Een avondje met Niamh Parsons en Graham Dunne is een avond puur genieten van goudeerlijke, diep-ontroerende Irish heartbeat songs.

Niamh Parsons
Niamh Parsons


Zaterdag 9 april 2022, Niamh Parsons bij Roots aan de Zaan in Zaandam.
Kaarten kosten €18.00 (leden €12.00), te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het concert vindt plaats in de Pasveerzaal van FluXus aan de Westzijde 148 te Zaandam.
Aanvang is 20:00, de deur gaat een half uur vantevoren open. 

Zie ook: http://rootsaandezaan.nl/