Liefhebbers van bluegrass & folk opgelet: van 16 t/m 24 april zijn de Hoth Brothers (een project van Boris McCutcheon) op tour in Nederland, zij doen onder meer De Maandag van Van Meurs (18-4) in Eindhoven en Acoustic Alley (22-4) in Den Haag aan.

Enkele jaren geleden gaf Boris McCutcheon memorabele optredens terzijde gestaan door The Salt Licks, nu zijn er de Hoth Brothers, het nieuwe project van de Amerikaanse singer – songwriter en zijn muzikale kameraad Bard Edrington. Beide zijn hardwerkende mannen uit New Mexico die tussen het werken in de appelgaarden ook nog samen liedjes schrijven. Hoth Brothers is een afkorting van ‘High On The Hog' en beide mannen worden bijgestaan door bassiste Sarah Ferrell.

De Hoth Brothers trakteren de luisteraars op een geweldige smeltkroes van Americana songs met steeds een andere touch. Van bluegrass, country, folk of blues tot aan een ballade, wals of a capella. Verbindende factoren zijn de prachtige stemmen van Edrington, McCutcheon en Ferrell met een herkenbare instrumentatie van de gitaar, banjo en de ‘upright’ bas als basis.

Iedereen die houdt van het Americana genre met een traditioneel tintje en daarbinnen een heerlijke variatie aan stijlen, songs en stemmen is met een bezoek aan hun optreden spekkoper. Een absolute aanrader!

Op hun nieuwste album Tell Me How You Feel zingen the Hoth Brothers heerlijke aanstekelijke muziek met een goed verhaal en in een aangename muziek mix verpakt met Americana, folk, bluegrass, en meer. Met de twee “brothers” die afwisselend lead zingen en ook harmonieën met bassiste Sarah Ferrell in hun gelederen staan The Hoth Brothers garant voor een heerlijke show. Ook in de media wordt hun nieuwe album alom gelauwerd:

Heaven magazine : “Tell me How You Feel bied 66 minuten tijdloze prachtmuziek en is een eersteklas aanrader voor elke Roots liefhebber” Kees van Wee

YouTube: 

Volendam  

Trees of Heaven  

Website: www.hothbrothers.com

Hoth Brothers
Hoth Brothers

Tourdata april 2022:

zaterdag 16 april Speelplaats Baars, Baars
zondag 17 april Walhalla, Rotterdam
maandag 18 april Maandag van Van Meurs, Eindhoven (Tickets via: https://www.muziekgebouweindhoven.nl/nl/agenda/3922)
dinsdag 19 april TivoliVredenburg, Utrecht
donderdag 21 april Open Road Sessions, Terheijden
vrijdag 22 april Acoustic Alley, Den Haag (Tickets via https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=AAV293847)
zaterdag 23 april de Amer, Amen
zondag 24 april A Walk About Music, Edam