Op zondag 22 mei is de Belgische singer-songwriter Dries Bongaerts te gast bij Muziekpodium Bakkeveen, op zaterdag 28 mei speelt hij in 't Rozenknopje in Eindhoven.

Wie één song van Dries Bongaerts hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan.

Onder die fans ook bekende namen als Belgisch bluesicoon Roland, de Amerikaanse Grammy-genomineerde bluesman Guy Davis en de Noorse folk/country troubadour Torgeir Waldemar, die Dries meteen in Noorwegen uitnodigde voor enkele voorprogramma’s nadat Dries voor hem opende in België. Allemaal zijn ze het met elkaar eens: deze man hééft het.

Waar de liefde de rode draad was op zijn debuutalbum For the Light in Thy Heart (2017), zorgde de verhuis van de stad naar het platteland voor nieuwe inspiratie en inzichten. Songs over dingen achterlaten, andere verwelkomen, terugkeren naar de essentie en onthaasten in een nieuwe omgeving vormen de centrale thema’s op Dries Bongaerts’ tweede album, Soothing Green, verschenen in september 2021. Die songs schreef hij gedurende de coronastilte. En kennelijk had Dries behoefte om die stilte te doorbreken want dit album is beduidend steviger dan zijn debuutplaat. De elektrische gitaar is prominent aanwezig waardoor het geheel wat krachtiger binnenkomt. Wat blijft zijn de teksten waarmee hij haarscherp, soms weemoedig en soms met humor het leven voor ons belicht.

Voorproefjes vind je op het Youtubekanaal van Dries Bongaerts.

Dries Bongaerts, foto Ronald Rietman
Dries Bongaerts, foto Ronald Rietman

Zondag 22 mei 2022, Muziekpodium Bakkeveen
Schaapskooi Fryske Gea
Jarig vd Wielenwei 2
9342 SH Bakkeveen.

Deur open om 14.00 uur
Aanvang concert 15.00 uur
Prijs € 20,00 p.p. Ca. 90 plaatsen, en vol = vol
Info en reserveren: http://www.muziekpodiumbakkeveen.nl/agenda/zondag-22-mei-2022-dries-bongaerts/

Zaterdag 28 mei 2022, Ad van Meurszaal in 't Rozenknopje Eindhoven
Hoogstraat 59
5615PA Eindhoven

Deur open om 20.00 uur
Aanvang concert 20.30
Vooraf een hapje eten? Reserveer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tickets: shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/dries-be