Van 26 t/m 29 mei presenteert Aidan & The Wild twee Franse muzikanten aan het Nederlandse publiek, americanazangeres BOBBIE en Pileos met in het Frans gezongen indiefolk.

Al ruim 7 jaar presenteert Aidan & the Wild (het muzikale alias van Eindhovenaar Diederik van den Brandt) ontdekt en onontdekt talent op het podium van de Rozenknop. Tijdens een muzikale reis naar Parijs ontmoette hij twee muzikanten waarvan hij vond dat ze simpelweg niet verborgen mochten blijven voor het Nederlandse publiek, BOBBIE en PILEOS.

Om hen te helpen een eerste stap in ons kikkerlandje te zetten besloot hij ze voor een reeks shows naar Nederland te halen! Zelf een ervaren sessiemuzikant zal Aidan hen bij deze shows bijstaan op diverse instrumenten, waaronder de karakteristieke pedal steel gitaar. Verwacht onvervalste americana à la Joni Mitchell en Dolly Parton en in het Frans gezongen indiefolk die je doet afvragen hoe het zou zijn als Mumford and Sons in Parijs was geboren.

Pileos is een Franse volkskunstenaar die zich verwondert terwijl hij ronddwaalt. Hij neemt ons mee op zijn poëtische reis in zichzelf en herinnert ons eraan hoe mooi onze eigen zwakheden zijn. Zijn muziek is een mix van elektronische en akoestische invloeden die zowel de zoetheid van folk als het ritme en de kracht van electro biedt. Omdat hij de woorden liefheeft en koestert, schrijft hij zijn liedjes in zijn moedertaal, waarbij hij altijd probeert de muzikaliteit van de liedjes waarmee hij opgroeide te behouden. Het resultaat is een soort aanstekelijke en hypnotiserende muziek waarmee je op reis gaat over de hele wereld en om jezelf heen.

Met haar debuut EP An Elegy For legt de Franse BOBBIE een collectie van melancholische songs neer die het verhaal vertellen van haar stukgelopen liefde. Geïnspireerd door de folk-muziek uit de jaren 70 zoekt ze intimiteit in haar EP en met haar betoverend schone stem en zelf aangeleerde gitaarspel op haar 1947 Martin legt ze de naakte waarheid neer over het loslaten van een liefde.

Aidan & The Wild Presents BOBBIE & Pileos
Aidan & The Wild Presents BOBBIE & Pileos

Tourdata mei 2022:
26 mei Aidan Presents, 't Rozenknopje Eindhoven
27 mei Pauluskerk Oss
28 mei KLEIN Paradiso Echten
29 mei Aidan presents, De Nijverheid Utrecht