Vanaf vandaag is het folk/americana duo Ordinary Elephant voor het eerst in Nederland en België live te zien. Vanavond in TivoliVredenburg in Utrecht, daarna doen ze nog Rotterdam, Lede (B), Amen, Westeremden, Westwoud en Den Bosch aan.

Ordinary Elephant is een aanrader voor wie houdt van Gillan Welch & David Rawlings of Mandolin Orange. Heaven magazine tipte ze enkele maanden terug al eens op hun website zie https://www.heavenmagazine.nl/actueel/ordinary-elephant-niets-verbergen-geen-suikerlaagje-eromheen

Ordinary Elephant schrijft pakkende liedjes op het snijpunt van country, bluegrass en folk. Het duo bestaande uit echtpaar Peter & Crystal Damore laat zich inspireren door artiesten als Gillian Welch en David Rawlings. Hun prachtige samenzang in combinatie met rustige instrumentatie van voornamelijk banjo, mandoline en gitaar geeft een harmonische en verrassende uitkomst: intense en gelaagde nummers die toch makkelijk luisteren. Niet voor niks werd het duo ‘Artist Of The Year’ op de International Folk Music Awards en mogen ze Mary Gauthier tot hun grootste fans rekenen. Met hun laatste album Honest (2019), dat internationaal gezien werd als een van de beste americana albums van het jaar, vestigde het duo zich definitief in de internationale americana wereld.

Ordinary Elephant tourdata augustus-september 2022:

wo 31 augustus TivoliVredenburg, Utrecht
do 01 september Walhalla, Rotterdam
vr 02 september Koning Ezel, Lede (België)
za 03 september de Amer, Amen
zo 04 september Roode Haan, Westeremden
ma 05 september de Schalm, Westwoud
di 06 september Blue Room Sessions, Den Bosch

Voor de speellijst en links naar de zalen en kaartverkoop zie: https://www.luckydice.nl/news.html#ordinaryelephantlive