Op zaterdagavond 24 september en zondagmiddag 25 september gaat Nijend24 in Anderen (Drenthe) een 3e Nijend24LIVE album opnemen. Dit keer met de top Folk & Americana band Tip Jar en publiek is welkom.

Tip Jar is het internationale collectief van muzikale vrienden rond Bart de Win (die u misschien kent als o.a. begeleider van Gerard van Maasakkers, Iain Matthews, Egbert Meijers, Sam Baker, Birds of Chicago of Walt Wilkins) en Arianne Knegt. Tip Jar’s aanstekelijke Americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas. In de zomer van 2019 tourde Tip Jar in triovorm voor het eerst ook in Engeland.

In eigen land opereert de band vooral in het Americana-circuit, maar ze doen het met hun luisterliedjes en de bijbehorende anekdotes ook goed in de intieme theaterzalen en muziekpodia. Ze traden diverse malen live voor de radio op bij o.a. Met het oog op morgen en in NPO2 Muziekcafé. Tip Jar zoekt de grenzen van de countrymuziek en het singer-songwriter-genre op, gekruid met snufjes jazz en gospel, waardoor hun optreden een afwisselende luistertrip wordt. De stemmen van Bart de Win, Arianne Knegt en Harry Hendriks vormen samen de karakteristieke Tip Jar-sound, die uit duizenden herkenbaar is. Eerlijke liedjes over grote en kleine alledaagse dingen die iedereen zal herkennen. 

En zeg nou zelf, wat is er leuker om bij de opname van dit album aanwezig te zijn en je horen applaudisseren op het album?  

Tip Jar, foto Greetje van Son
Tip Jar, foto Greetje van Son

Tip Jar bestaat uit B​​art de Win: piano, gitaar, zang​, ​Arianne Knegt: zang​ en ​Harry Hendriks: gitaar, ukelele, banjo, zang.

Zaterdag 24 en zondag 25 september 2022, Live album opname Tip Jar bij Nijend24 in Anderen.
Het optreden op zaterdag 24 september begint om 20:30 uur en op zondagmiddag 25 september om 15:00 uur. De prijs voor een ticket is nog steeds € 18,-- (inclusief alle consumpties) en kaarten zijn te bestellen via www.nijend24.nl