Op zaterdag 24 september start Roots aan de Zaan in Zaandam het nieuwe seizoen met een act van eigen bodem: Sophie Janna met Janos Koolen en Jarno van Es.

Sophie Janna werd verliefd op folkmuziek toen ze een bezoek bracht aan Edinburgh. Als songwriter werd ze met name gegrepen door de Ierse en Schotse folktradities en muziek van Nick Drake, Ane Brun, The Weather Station en Joan Shelley. Ze heeft een hoge, heldere stem die perfect samengaat met haar akoestische gitaar waarmee ze een dromerige wereld creëert.

Sophie verdiende haar sporen met onder andere Hot Griselda en het duo The Lasses (met wie ze diverse malen op het podium van Roots aan de Zaan stond: aanvankelijk als support act voor Steve Ashley (2015) en tweemaal op eigen kracht (in 2017 en 2019).

Met haar EP Wide World presenteerde Sophie Janna voor het eerst een selectie van eigen werk. Volgens muziektijdschrift OOR "misschien wel het mooiste wat in Nederland op folkgebied is gemaakt". 

Videoclip Wide World: https://youtu.be/ZhT0TxOG5RA

Bij Roots aan de Zaan speelt ze haar nummers in nieuwe arrangementen, waarbij ze bijgestaan wordt door Janos Koolen (gitaar, mandoline, banjo, klarinet) en Jarno van Es (piano). Sophie ziet het zelf als een reprise van haar EP-presentatie in Paradiso Noord in Amsterdam dit voorjaar, met dien verstande dat dat vrij kort duurde en bij Roots aan de Zaan zal het een volwaardig concert zijn. Dat is dit trio zeker waard. Met haar fluwelen, heldere stem en onbevangen stijl komen Janna's persoonlijke teksten recht bij je binnen. In combinatie met de bijzondere arrangementen en improvisaties van Van Es en Koolen wordt dit een concert om niet te missen.

Sophie Janna, foto Roosmarijn Broersen
Sophie Janna, foto Roosmarijn Broersen

Zaterdag 24 september 2022, Sophie Janna Trio bij Roots aan de Zaan
Kaartjes kosten €15,00, te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Leden hebben gratis toegang. Het concert vindt plaats in de Pasveerzaal van muxiekschool FluXus aan de Westzijde 148 te Zaandam. Aanvang is 20:00, de deur gaat een half uur vantevoren open. 

Zie ook: http://rootsaandezaan.nl