Op zondag 25 september speelt Margot Merah met haar trio in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee.

Al meer dan 20 jaar zingt en tourt folkzangeres Margot Merah door Nederland en ver daarbuiten. Vaak als onderdeel van haar bekende folkduo The Lasses, maar soms ook solo. In de folkmuziek draait het om het vertellen van verhalen en dat is waar Margot van houdt. Die traditie klinkt door in haar eigen nummers. Margot Merah doet met haar singer-songwriter liedjes soms denken aan het Ierse platteland terwijl je je andere keren in de New Yorkse folkscene uit de jaren 60 waant.

Margot Merah Trio bestaat naast Margot uit de Schotse multi-instrumentalist Alan McLachlan en contrabassist Gerco Aerts. Een mix van melancholische ballades, romantiek, jazzy swing en een vleugje country. Met een stem die je hart verwarmt vertelt ze over het leven, klein en simpel, met oog voor detail én voor het grotere verhaal.

Eerder dit jaar verscheen de CD Take Heart (hou moed, heb vertrouwen). Op het album staan elf nummers. Margot en Alan McLachlan namen het op in de tijd dat ze herstellende was nadat ze in 2020 getroffen was door een zeldzame vorm van kanker. Take Heart staat daarom voor moed en vertrouwen in een goede afloop voor haar persoonlijk. Maar ook moed en vertrouwen voor de mensen om haar heen, voor anderen die het moeilijk hebben, voor de wereld die er soms zo donker uitziet.
Het album stond op nummer één in de Euro Americana Chart. Een lijst samengesteld door DJ's en reporters uit heel Europa.

Margot Merah
Margot Merah

Zondag 25 september 2022, Margot Merah Trio in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee
Aanvang 15:00 uur
Kaartjes voor dit concert zijn 15 euro (12,50 voor Vrienden van het Vredeskerkje) en zijn te verkrijgen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0620551899
Zie ook: https://vredeskerkje.nl/evenementen/