JW Roy speelt zijn nieuwe theatervoorstelling Kouwe Kermis op 7 oktober bij Acoustic Alley in Den Haag en op 9 oktober bij GUO in Oisterwijk.

De leegte die in afgelopen jaren soms voelbaar werd, herinnerde JW Roy aan de ruimte en rust uit zijn jeugd. Sterker nog, het wakkerde de gedachte aan dat hij een wat leger leven eigenlijk heel fijn vindt. JW besloot het idee te onderzoeken en dit al schrijvende vast te leggen. 

Bijna twee jaar nadat de stilte in ons leven terug kwam, was er een album met acht persoonlijke maar vooral ook herkenbare liedjes, gebundeld in een boek waarin JW de verhalen achter de nummers blootgeeft. Maar waarin ook veel foto’s uit de Brabantse regio en persoonlijke geschiedenissen te lezen zijn die door iedereen herkend zullen worden. Wim Daniëls schreef een persoonlijk voorwoord.

JW vertelt: “Begin 2020 zeilde corona het land binnen. Al mijn optredens werden stopgezet. Het leven viel stil. Eerst kreeg ik het benauwd, maar daarna kwam de rust. Ik zat in het voortuintje van mijn huis in Diemen en keek naar de vliegtuigstreeploze lucht. Ik keek naar mijn leven en terug naar vroeger. Deze leegte herinnerde me aan de ruimte en rust uit mijn jeugd. Ik verlangde naar meer van minder. Met dit verlangen werd het zaadje geplant voor het derde luik van mijn Brabantse platen Laagstraat 443 (2005) en Ach, Zalig man (2010)."

Het album is te beluisteren via deze link

Tevens werd er door Omroep Brabant een 8-delige documentaire over hem gemaakt. Deel 1: https://www.omroepbrabant.nl/tv/programma/4029124/Kouwe-Kermis/aflevering/4039969/Kouwe-Kermis

JW Roy maakte 11 albums: 6 Engelstalig, 2 Nederlandstalige en 3 Brabantstalige. Daarnaast schrijft hij nummers voor en met anderen. Zijn bekendste nummers zijn Tranen Gelachen (met Guus Meeuwis), Ode aan het Leven (met Diggy Dex), As Ge Ooit (met Gerard van Maasakkers). Hij schreef vier nummer 1 hits.

JW Roy, foto Femke Hoogland
JW Roy, foto Femke Hoogland

Vrijdag 7 oktober 2022, Acoustic Alley

Theater In de Steeg
Westeinde 165a

2512GX Den Haag

Entree €20,- 
Informatie en tickets: www.acousticalley.nl

Zondag 9 oktober 2022, GUO-concert
Cultuurcentrum Tiliander
Spoorlaan 82C
5061 HD  Oisterwijk
Entree €25,-
Informatie en tickets: www.groetenuitoisterwijk.nl/