Op zaterdag 8 oktober spelen The Jigantics bij Roots aan de Zaan in De Pasveerzaal/FluXus, Zaandam.

Al driemaal eerder speelde de Engelse band The Jigantics bij Roots aan de Zaan: in 2014, 2016 en 2018. Die eerste keer waren ze (ook voor Roots) eigenlijk volslagen onbekenden, en deze veelzijdige en gedreven folk-roots-band werd geboekt op aanraden van een bevriende promotor uit Engeland.

Dat concert was een succes en The Jigantics werden een vaste waarde op de Nederlandse folkpodia. Tot de coronacrisis roet in al het eten gooide, speelde de band elk jaar in Nederland (en elke twee jaar bij Roots aan de Zaan) waar zich gestaag een schare fans vormde voor de band, zij het zowat elke keer met een net iets andere line-up.

Werkelijke stabiliteit kwam er in de zomer van 2018 toen de band een kwartet werd. In 2020 zouden ze terugkeren naar Zaandam. Dat werd 2021, en nu is het voor de zoveelste keer verzet en gaat het - eindelijk - wél door.

Wat niet veranderd is door de jaren heen, is de eigenzinnige mix van folk-rock-blues-cajun-americana. Ze kunnen rocken, om vervolgens moeiteloos over te stappen naar een folkballad. Over hun invloeden schreef de band zelf: "Alles wat muziek is, in een mixer gegooid, wat kruiden erbij en een dansbeat eronder". Dat is wellicht wat simpel gesteld, maar ze kunnen een zaal betoveren.

De huidige line up van The Jigantics bestaat uit de beide oudgedienden Mark Cole (zang, harmonica, accordeon, mandoline, gitaar) en Martin Fitzgibbon (drums, zang), sinds 2018 aangevuld met Keith Thompson (gitaar, bas, zang) en Sarah Kelly (zang, ukelele).

Website:  https://thejigantics.com

Zaterdag 8 oktober 2022, The Jigantics bij Roots aan de Zaan
Het concert vindt plaats in de Pasveerzaal van muziekschool FluXus aan de Westzijde 148 te Zaandam. Aanvang is 20:00, de deur gaat een half uur vantevoren open. 
Kaartjes kosten €15.00 (leden €10.00), te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie ook: www.rootsaandezaan.nl.

 

 

 

 

 

 

 

-- 

 

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook: www.facebook.com/RootsZaan

 

folk-folkrock-americana-roots concerten in:

De Pasveerzaal/FluXus, Westzijde 148, Zaandam