Op woensdag 26 oktober speelt Eric Devries met zijn band in de Ad van Meurszaal van 't Rozenknopje in Eindhoven.

Het nieuwe solo-album Song & Dance Man van singer-songwriter Eric Devries is bijna volledig akoestisch. Een intiem en folky vierde album in een welhaast Bluegrass setting, waarmee Devries met verdieping een volledig verhaal vertelt. Hij is wars van commercie en houdt zich ver van gimmicks. In een tijd waarin alles lijkt te draaien om het streamen van single tracks, brengt Devries juist een volledig nieuw album uit.

In zijn songs staan teksten altijd centraal. Alsof Engels zijn eerste taal is, schrijft hij verhalen over mensen die al wat klappen hebben geïncasseerd in het leven: over menselijk onvermogen, verbroken relaties, drank en depressie. De tijd die tussen je vingers door glijdt, bezieling, het volgen van je dromen en je hart en over onvoorwaardelijke liefde. Een album met de nodige zelfspot, soms met de vraag of de singer-songwriter zélf de protagonist is of juist niet.

Met producer en multi-instrumentalist Janos Koolen, contrabassist Lucas Beukers en violist Joost van Es nam Devries alle twaalf songs van dit nieuwe Americana album op. In plaats van in lagen te werken is alles, inclusief de zang van Devries, tegelijkertijd opgenomen. Overdubs worden beperkt tot waar Koolen nog een extra instrument ter hand neemt of waar Van Es meerdere vioolpartijen inspeelt. Sophie Janna (The Lasses) neemt de harmony vocalen voor haar rekening. 

Na zijn derde solo-album Close to Home (2014) brengt Eric Devries nog vijf albums uit, met Hidden Agenda Deluxe en Matthews Southern Comfort. Met dit vierde solo-album, dat vanwege Covid 19 vertraging opliep, voegt Devries een nieuw hoogtepunt toe aan zijn carrière. 

Eric Devries ziet alvast naar uit naar zijn optreden in Eindhoven, hij laat weten dat de band na de zomer nog weer een stapje is gegroeid: "We begonnen in Edam en Oostenrijk en hebben net de opening van 't seizoen gedaan bij Open Road Sessions en bij Trouble Tree Folk en het dak ging er af... Echt heel fijn met deze band!"

De band bestaat naast Devries op zang en gitaar uit Janos Koolen (gitaar, banjo, mandoline), Lucas Beukers (bas) en Tijmen Veelenturf (viool).

Eric Devries & band, foto Nicolette Verhoeven
Eric Devries & band, foto Nicolette Verhoeven

Woensdag 26 oktober 2022, Eric Devries & band in de Ad van Meurszaal van 't Rozenknopje in Eindhoven.
Deuren open 20:00
Concert 20:30
Entree: €10,79 (inclusief servicekosten, exclusief €0,35 transactiekosten voor iDeal)
Tickets via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/eric-devries-en-band
Vooraf een hapje eten? Reserveer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.