Roots Unlimited start dit najaar een reeks akoestische dubbelconcerten op zondagmiddag in de Cellebroederskapel in Maastricht. Zondag 16 oktober a.s. zijn vanaf 15.00 uur te beluisteren singer-songwriter Merel van de Keer en The Lasses, met Amerikaanse en Britse folk.

Merel van de Keer
Merel is een singer-songwriter en gitariste uit het Brabantse Raamsdonksveer. Haar stijl is een mengeling van (delta)blues, roots en americana met een heel eigen sound ontwikkeld die een combinatie is van deze genres. Zij begeleidt zichzelf op een resonatorgitaar en een bassdrum. Geïnspireerd door o.a. Rory Gallagher, Brother Dege, Rory Block en Sheryl Crow. En dat met een stem die door sommigen vergeleken wordt met Janis Joplin en Sue Foley.

The Lasses
Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen, in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folkscene. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken.
In oktober 2019 verscheen het vierde album Undone, dat ze presenteerden in het tv-programma Vrije Geluiden. In de Euro-Americana Chart bracht deze "schitterende ode aan de menselijke stem" het tot de eerste plek.

Merel van de Keer & The Lasses
Merel van de Keer & The Lasses

Zondag 16 oktober 2022, Roots Unlimited met Merel van de Keer en The Lasses in de Cellebroederskapel aan de Cellebroedersstaat 4, 6211PK Maastricht (Ingang via de monumentale poort Brusselsestraat 58).  
Aanvang 15:00 uur
Tickets via: https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/C2E1AF98FDAE/1
Zie ook: https://www.rootsunlimited.nl/

De ROOTS-AKOESTISCHE dubbelconcerten worden mede mogelijk gemaakt door de Cellebroederskapel en Blues Maastricht / Jo Koopman.