Op zaterdag 12 november is de Vlaamse harpiste Lakshmi te gast bij Roots aan de Zaan in Zaandam.

Na eerder tweemaal verzet te zijn geweest (in december 2021 vanwege coronamaatregelen, en in maart dit jaar -daags voor het optreden- wegens griep), komt zaterdag 12 november a.s. dan eindelijk de Vlaamse harpiste Lakshmi naar Roots aan de Zaan. 

Aangestoken door haar ouders raakte Lakshmi (oorspronkelijk uit Gent, en zeker niet te verwarren met de gelijknamige Nederlandse pop-noir zangeres) in de ban van Keltische muziek uit vooral Ierland, Schotland en Bretagne. Ze bouwde een repertoire uit van ballades die ze zelf zingt én begeleidt op Keltische harp en waarvan ze een selectie inmiddels vastlegde op twee albums.

Lakshmi sloot klassieke harpstudies met 'Grootste Onderscheiding' af aan conservatoria in eigen- en buitenland. Bovendien volgde ze masterclasses klassieke harp bij internationale grootmeesters, werkte mee aan project House Music van het Festival van Vlaanderen en soleerde in Concerto voor Fluit en Harp van Mozart. 

Met Il Novecento toerde ze door Frankrijk en Duitsland voor The Night of the Proms. 

Getuige de successen van Gwyneth Wentink, Lavinia Meijer, Remy van Kesteren en anderen, lijkt in Nederland de klassieke harp bezig aan een revival. Lakshmi zet zich in voor de promotie van de Keltische harp die in onze Lage Landen nog te weinig als 'volwaardig' instrument telt, dit ondanks legendarische Keltische harpisten die haar voorgingen, zoals Emilio Cao (Spanje), Alan Stivell (Bretagne), de van Clannad bekende Moya Brennan (Ierland) en uiteraard de Canadese Loreena McKennitt.

Lakshmi zal zo goed als unplugged spelen met licht, sprankelend harpspel overgoten met heldere vocalen, die doen mijmeren en wegdromen naar een ver, mythisch verleden.

Lakshmi
Lakshmi


Zaterdag 12 november 2022, Lakshmi bij Roots aan de Zaan in Zaandam
Kaartjes kosten €15.00, te reserveren via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Leden hebben gratis toegang (wel even reserveren). Het concert start 20:00, de zaal gaat een halfuur vantevoren open. De locatie is De Pasveerzaal van FluXus aan de Westzijde 148 te Zaandam.

Zie ook: www.rootsaandezaan.nl