Op zondag 20 november kun je bij Mokumfolk in Amstelveen genieten van de muziek van Sophie Janna (The Lasses) en Kaspar Laval, voor folkliefhebbers geen onbekenden. 

Sophie Janna woonde een tijdje in Schotland, ontdekte daar de traditionele folk en is sindsdien elke week te vinden bij de folksessie in Mulligans in Amsterdam. De invloeden van Schotse en Ierse ballades hoor je goed terug in haar eigen nummers. Met heldere, gevoelige stem en ingetogen gitaarspel weet ze te raken, zowel met haar eigen muziek als met de mooiste traditionals uit Ierland, Schotland en Engeland. Janna bracht dit jaar haar eerste EP met eigen werk uit, volgens muziekmagazine OOR "misschien wel het mooiste wat in Nederland op folkgebied is gemaakt." Haar sporen verdiende ze al eerder met soloalbum Laurels én met de 4 albums van haar duo The Lasses (met Margot Merah). In 2011 verscheen ook een album met het Vlaamse Hot Griselda: Tinderbox. Bij Hot Griselda leerde ze bouzoukispeler en gitarist Kaspar Laval kennen.

Kaspar Laval staat internationaal bekend om zijn kraakheldere en ritmische bouzoukispel en behoort volgens New Folk Sounds tot "de absolute top van de lage landen folk". Na jarenlang samen te hebben gespeeld op sessies zijn Janna en Laval perfect op elkaar ingespeeld. Het stuwende snarenspel en de onbevangen zang van deze twee rasmuzikanten staan garant voor een betoverend concert. 

Sophie Janna & Kaspar Laval
Sophie Janna & Kaspar Laval

20 november 2022, Sophie Janna & Kaspar Laval bij Mokumfolk
Locatie: Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 te Amstelveen

Aanvang: 15 uur (zaal open 14:30 uur)
Toegang € 19 (donateurs van MF € 9) – geen pin mogelijk

Reserveren kan: een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.mokumfolk.nl