Op zondag 18 december wordt de documentaire Van Hier - een liedje in streektaal vertoond in de Cultuurboerderij in Westelbeers. De muzikale omlijsting komt van Leon Moorman, Jelske en Hein Augustijn & BraboMundo.Dit najaar werd de single Van Hier (zie hier) uitgebracht. Een unieke samenwerking tussen Hein Augustijn, Jelske, Hans Keuper, Gerard van Maasakkers en Leon Moorman. Een liedje in meerdere streektalen (Achterhoeks, Drents, Limburgs en Brabants). Een liedje over thuis. 
Rond dit project is door de Gemertse filmmaker en muzikant Martijn Kuijten een korte documentaire gemaakt. In deze documentaire geven de muzikanten antwoord op de vraag wat hun streek en taal voor ze betekent. Het levert een boeiend, warm en inspirerend verhaal op over datgene wat ons bindt: we zijn allemaal ‘van hier’. Tijdens deze middag zal de documentaire Van hier – een liedje in streektaal worden vertoond met korte uitleg en toelichting. Aansluitend volgt een optreden door enkele van de artiesten die aan het nummer hebben meegewerkt: Leon Moorman, Jelske en Hein Augustijn & BraboMundo. Hein Augustijn
Hein Augustijn


Leon Moorman

De Drentse zanger Leon Moorman won in 2019 het Drents Liedjesfestival en in hetzelfde jaar in Italië ook de publieksprijs op het SUNS Europe Songfestival for Minority Languages. Zijn singles Naor huus en Knooien zijn regelmatig te horen geweest op de regionale en landelijke radio. En ook in Brabant begint hij meer bekendheid te krijgen. Met zijn moderne D-POP geluid en warme stem klinkt het Drents als nooit tevoren.
https://www.leonmoorman.com/Jelske

De Venlose singer-songwriter raakt je met haar gevoelige songs en eigenzinnige stijl. Na enkele solo albums in het Engels keerde ze in 2021 met de EP Weer & Wind terug naar haar roots. Op een pad dat ze zelf plaveide: dialectric. Elektronische dialectmuziek, een geheel nieuw muziekgenre en sound die ze samen met Huub Holtman creëerde.  Met nummers die je aan het denken zetten over het leven en de liefde.
https://jelske.nl/ Hein Augustijn & BraboMundo
De initiatiefnemer en schrijver van Van hier, Hein Augustijn, is een kind van de Brabantse Kempen. Zijn muziek laat zich het best omschrijven als een zonnige mix van pop, reggae, latin en jive. Gezongen in Brabants dialect zijn Heins liedjes zowel vertrouwd als exotisch. Samen met Roeland Uijtdewilligen en Robert Driessen geeft Hein een eigenzinnige draai aan zijn Brabantse wortels: BraboMundo. Met singles als Mèskes mee ’n zaachte g en Onder de zon (duet met Gerard van Maasakkers).
https://www.heinaugustijn.nl


Zondag 18 december 2022, Docu Van Hier - een liedje in streektaal plus optredens Jelske, Leon Moorman en Hein Augustijn & BraboMundo in de Cultuurboerderij in Westelbeers
Aanvang 14:30 uur
Kaarten kosten €15,- en zijn verkrijgbaar via de website van de Cultuurboerderij. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een Mediterraans buffet na afloop.