Op zondag 18 december presenteren Remco Sietsema (trekharmonica en knopaccordeon) en Janos Koolen (mandoline en akoestische gitaar) hun album Lagom in De Parel van Zuilen in Utrecht. Dit optreden is afgelast vanwege ziekte.

Lagom is een kleurrijk album met opzwepende en verhalende arrangementen. Remco Sietsema en Janos Koolen schakelen tussen lyrisch en ritmisch en tussen verschillende stijlen; van een polska tot funk en van bluegrass tot een wals. Naast de instrumentale liedjes die het album bevat, zingt Sietsema ook in het Gronings, zijn moedertaal. Live opgenomen en met veel ruimte voor improvisatie hoor en voel je in iedere stilte en solo de energie en de concentratie van twee muzikanten op het scherpst van de snede. Met Lagom zoeken Sietsema en Koolen binnen het domein van hun instrumenten de grenzen op om deze onmiddellijk te verleggen. 

remco sietsema & janos koolen - lagom

Lagom: Niet te veel, niet te weinig, maar precies goed. (Zweeds)

Remco Sietsema (1986) staat bekend om zijn dynamisch ritmische speelstijl op de trekharmonica. Daarnaast speelt hij o.a. knopaccordeon, basgitaar en piano. Hij componeert en produceert zijn eigen muziek en voor theater. 
Naast muzikant is Sietsema ook zanger en acteur, en speelt hij in diverse muziektheaterproducties.

Janos Koolen (1981) is multi-instrumentalist en producer en speelt naast mandoline elektrische en akoestische gitaar, banjo, toetsen en klarinet, en zingt hij. Hij componeert, speelt eigen muziek met Steam Power (met Laurens Joensen, Fay Lovsky), is begeleider van o.a. Sjors van der Panne, NinaLynn, Eric Devries en The Lasses.

Remco Sietsema en Janos Koolen hebben allebei een achtergrond in folk en wereldmuziek en werkten in het verleden al vele malen samen in o.a. Merals Harem en The Tennessee Studs. Ook was Janos één van de basismuzikanten op Sietsema’s soloalbum Sultana, dat in 2017 uitkwam.

Voor meer informatie kijk op:
www.remcosietsema.nl
www.janoskoolen.nl 

Zondag 18 december 2022, Remco Sietsema & Janos Koolen cd-presentatie in de Parel van Zuilen in Utrecht. 
Aanvang 15:00 uur, entree €15,-
Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.deparelvanzuilen.nl
Dit optreden is afgelast i.v.m. ziekte, er wordt gekeken naar een vervangende datum