Op vrijdag 24 maart is folkzangeres Sophie Janna te gast bij Trouble Tree Folk Concerts in Koudekerk a/d Rijn.

Sophie Janna werd verliefd op folkmuziek toen ze een tijd in Edinburgh woonde. Als songwriter werd ze met name gegrepen door de Ierse en Schotse folktradities en muziek van Nick Drake, Ane Brun, The Weather Station en Joan Shelley. De invloeden van Schotse en Ierse ballades hoor je goed terug in haar eigen nummers. Sophie heeft een  heldere, gevoelige stem die perfect samengaat met haar ingetogen gitaarspel en zingt  troostrijke liedjes  die je even doen vergeten waar je bent. Sophie verdiende haar sporen met  The Lasses en Hot Griselda. Met haar EP Wide World presenteert Sophie Janna voor het eerst een selectie van eigen werk. Ze komt samen met multi-instrumentalist Janos Koolen, die ook een deel van haar EP produceerde. De combinatie van Janos' geweldige instrumentbeheersing en haar prachtige stem en onbevangen stijl maakt dit een concert om niet te missen. Een ding is zeker; het wordt een lust voor het oor.
Media, critici, luisteraars en collega’s zijn lyrisch over de ‘betoverende folk’ van Sophie Janna. Muziektijdschrift OOR schreef over haar laatste EP Wide World: “misschien wel het mooiste wat in Nederland op folk gebied is gemaakt”.

Sophie Janna, foto Josefiene Degenaar
Sophie Janna, foto Josefiene Degenaar


Vrijdag 24 maart 2023, Sophie Janna bij Trouble Tree Folk Concerts, in VTC  de Ridderhof, Arie Hogenespad 1, 2396 WJ Koudekerk a.d. Rijn.
Aanvang: 20.30 (zaal open 20.00)

Reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Zie ook: www.ttfolk.nl