Op vrijdag 17 maart zal er op vele plekken in Nederland Ierse muziek klinken. In Oss maken ze er een Celtic Night van met Rapalje, Croí en de Blue Grass Boogiemen. Daarnaast is er het grote festival in Den Haag met o.a. Sharon Shannon en in Geijsteren is het optreden van 3G en De Achterbendt in De Kei uitverkocht. Maar ook vele lokale Ierse pubs en andere podia zullen Ierse bands in huis hebben. Het concert van d'Irish Folk bij Folkclub Twente is afgelast vanwege ziekte.

Dit jaar wordt St. Patrick's Day weer groots gevierd, ook in vele lokale pubs en podia zul je Ierse muziek horen. Kijk vooral even in je eigen woonplaats wat er zoal te doen is in de Ierse pub of op andere podia, wij ontvingen de volgende meldingen:

St. Patrick's Day op vrijdag 17 maart 2023

Rapalje
, Blue Grass Boogiemen en Croí in De Groene Engel in Oss

Rapalje
Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen je mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen. Wees gewaarschuwd, stilzitten is moeilijk...
Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa. Alle Kelten? Nee, een band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek. Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stem trekt Rapalje op strooptocht langs clubs, podia en theaters zover het oor reikt.
Rapalje speelt vanavond in jouw favoriete herberg tijdens de Celtic Folk Night. Je wordt welkom geheten door je vrienden, de bierkruiken zijn gevuld en de whiskyfles staat op tafel. Je hoort bij de ruige mannen en schone deernes die thuis horen in de Schotse Hooglanden.

Blue Grass Boogiemen
De Blue Grass Boogiemen toerden de afgelopen 25 jaar oneindig veel door Europa en Amerika en deelden de podia met diverse groten uit de bluegrass-en countrymuziek. In Ierland wonnen zij de ‘Crystal Bowl’ als meest populaire band tijdens het ‘Guinness International Bluegrass Festival’. In eigen land wonnen zij maar liefst acht keer de Gram Parsons-Award als ‘beste akoestische band’. Verder werden zij tijdens het ‘European World of Bluegrass’-festival, wat jaarlijks georganiseerd wordt door de European Bluegrass Music Association, door het publiek verkozen tot meest populaire bluegrass band. Al 25 jaar staan de Blue Grass Boogiemen voor het beste wat Nederland qua authentieke rootsmuziek te bieden heeft!

CROÍ in CultuurLokaal
CROÍ het Keltische woord voor hart (spreek uit Crie), geeft aan hoe de Ierse muziek al meer dan 25 jaar door de leden van de band gespeeld wordt. De leden van de band hebben beide een ruime ervaring in deze muziekstijl.

Cultuurpodium Groene Engel
Kruisstraat 15
5341 HA Oss
Aanvang 20:15 uur, tickets via www.groene-engel.nl

St. Patrick's Day Festival met o.a. Sharon Shannon in Den Haag
Gratis toegankelijk, aanvang 16:30 uur, voor meer info zie festivalnieuws elders op deze site en https://stpatricksdaydenhaag.nl.

St. Patrick's Day Geijsteren (UITVERKOCHT)
Ook dit jaar vieren ze weer St. Patricks Day in De Kei in Geijsteren. Deze avond wordt muzikaal verzorgd door 3G en De Achterbendt
3G is een driemansformatie uit Geijsteren bij Venray bestaande uit onder meer twee ex-Mallemoer-musici en Oswin Schneeweisz (ex-windvaan en speelde met singer-songwriters als Paul Stephenson en Gavin James). In het Corona-tijdperk hebben ze het plan opgevat om weer te gaan musiceren.
Deuren open: 19:30 uur Aanvang: 20:00 uur
Ticketlink: https://www.venraytickets.nl/st-patricks-day-geijsteren

D'Irish Folk bij Folkclub Twente in Boekelo
D'Irish Folk is opgericht in 2019 en speelt liedjes uit Ierland, Schotland, aangevuld met nog wat andere folk. Het bekende repertoire van The Dubliners komt voorbij, van The Pogues, The Kilkenny's, maar ook van bands als Scrum en vele anderen. U kunt meezingen, meedansen of gewoon lekker luisteren naar het veelzijdige repertoire, aangevuld met jigs en reels. De band maakt er een gezellig feest van.
Aanvang 20.30 uur. Entree: € 15,- ; donateur/student: € 12,- Aan de kassa kan alleen contant worden betaald.
Locatie: Eetcafé en Zalen "De Buren", Beckumerstraat 2, 7548 BG Boekelo 
https://www.folkclubtwente.nl
Dit optreden is afgelast i.v.m. ziekte van drie leden van de band.

En wil je meer weten over Ierland en St. Patrick's Day, dan kun je natuurlijk ook even op de website www.ireland.com kijken.