Op zaterdag 6 mei staat Pete Morton op het podium van GetU Concerts in de Sint Jacobskapel te Nijmegen (voorheen Cozy Concerts).

Pete Morton begon zijn muzikale reis nadat hij een plaat van Buffy St Marie tegenkwam. Vanaf dat moment besloot hij folkzanger te worden. Het ontdekken van liedjes van de protestbeweging in het begin van de jaren zestig, inspireerde hem om te schrijven en zijn liedjes mee te nemen naar folkclubs en daarbuiten. Al dertig jaar treedt Pete op voor publiek over de hele wereld. Gedurende die tijd werd hij beschouwd als een van de beste in de hedendaagse rootsmuziekscene. Zijn laatste album 'A Golden Thread' kreeg lovende kritieken met acht nieuwe zelfgeschreven nummers, een Pete Seeger-klassieker 'Oh Had I A Golden Thread' en versies van de traditionele juweeltjes 'Barbry Allen' en 'The Farmers Boy'. Hij wordt vaak een oude troubadour genoemd en heeft een overtuigende aanwezigheid op het podium en een benaderbare stijl die een weerbarstige mix van humanisme, politiek, liefde, sociaal commentaar en humor levert die zich een weg baant rond de volkstraditie.

Pete Morton
Pete Morton

Zaterdag 6 mei staat Pete Morton op het podium van GetU Concerts te Nijmegen (voorheen Cozy Concerts). Het concert start om 20.30 uur en vindt plaats in de Sint Jacobskapel aan de Glashuis 4 te Nijmegen. Tickets kosten €17,79 (excl. iDealkosten) en zijn te koop via https://getuconcerts.nl