De Ierse band The High Kings viert dit jaar hun 15-jarig jubileum en keert in oktober 2023 terug naar de Benelux. Van 6 tot en met 15 oktober zullen ze negen shows verzorgen in Nederland en België met hun nieuwe album The Road Not Taken.

Sinds hun debuut in 2008 hebben The High Kings een opeenvolgende reeks albums uitgebracht die stuk voor stuk de platinum status behaalden. Dit succes heeft hen wereldwijd uitverkochte shows opgeleverd, waaronder ook vele in de afgelopen jaren in de Benelux. Zondag 11 juni 2023 was de band een van de headliners op het Zomerfolk Festival in Groningen. Ze hebben een grote internationale fanbase opgebouwd, met meer dan een miljoen luisteraars op Spotify en twee platina albums op hun naam. Met meer dan 13 instrumenten bespelen deze getalenteerde muzikanten met een enorme passie en energie. Ze genieten internationaal aanzien als een fenomenale liveband, waarbij hun setlist zowel eigen nummers als bekende Ierse ballads en traditionele meezingers bevat waar het publiek volop van kan genieten. Een optreden van The High Kings is een onvergetelijke ervaring vol emotie en energie.

The Road Not Taken is het nieuwste album van The High Kings en is uitgebracht op 23 juni. Het album bestaat uit alleen originele nummers, geschreven en geproduceerd in samenwerking met enkele van de meest productieve en populaire artiesten van Ierland, waaronder The Script, Kodaline, Picture This, Ryan Sheridan, JC Stewart, Steve Perry (Journey) en Sharon Corr (The Corrs). Het bevat de singles Connemara Bay, 1845, Chasing Rainbows en The Streets of Kinsale (met Steve Perry).
the high kings touraffiche 2023
Benelux Tour 2023
Van 6 tot en met 15 oktober zullen The High Kings negen shows doen in Nederland en België. Tijdens de The Road Not Taken Tour zullen The High Kings hun hits van de afgelopen 15 jaar ten gehore brengen, evenals nummers van het nieuwe album. Het publiek kan meezingen en genieten van de bekende Ierse ballads en traditionele sing-a-longs waar de band bekend om staat. De kaartverkoop voor de Benelux-tour van The High Kings is reeds gestart. Tickets zijn verkrijgbaar via www.thehighkings.com

Tourdata 2023:

6 oktober 2023 | Utrecht, TivoliVredenburg 

7 oktober 2023 | Veere, Grote Kerk

8 oktober 2023 | Leeuwarden, Neushoorn 

10 oktober 2023 | Heythuysen, Bombardon

11 oktober 2023 | Oostende, Kursaal (BE)

12 oktober 2023 | Diksmuide, Theater Kruispunt (BE)

13 oktober 2023 | Dordrecht, Bibelot (NL) 

14 oktober 2023 | Amsterdam, Melkweg (NL)

15 oktober 2023 | Den Haag, Nieuwe Badkapel (NL)