Op zaterdag 7 oktober is Laïs de seizoensopener van Roots aan de Zaan in Zaandam, op zondag 8 oktober is de groep te zien in de reeks GUO-concerten in Oisterwijk.

De engelachtige stemmen van Jorunn Bauweraerts en Nathalie Delcroix vormen de basis van de muziek van Laïs. Sinds hun debuut verscheen in 1998 touren ze met vele bijzondere muzikanten in Vlaanderen en de rest van de wereld. Na ruim twee decennia als trio, gaan ze nu verder als duo – met vijf begeleiders.

Laïs zoekt nieuwe horizonten in hun nieuwe project waar ze Vlaamse liederen combineren met wereldse klanken, ritmes en melodieën. Samen creëren ze een betoverende wereld vol magie, mysterie, erotiek, liefde, geweld en drama, vol geheimen en onzichtbaarheden. 

Na een release-pauze van ruim acht jaar brengt Laïs in 2022 een nieuwe plaat uit: De Langste Nacht. De twee dames worden op het album bijgestaan door hun beide partners Bjorn Eriksson en Tomas de Smet. De twee bloedbroeders van het voormalige Zita Swoon stappen zo mee in een wereld vol Vlaamse magie, uitheemse ritmes en orientaalse klanken.

Ze worden op het podium (naast eerdergenoemde Bjorn en Tomas) verder geruggesteund door multi-instrumentaliste en zangeres Esther Lybeert (The Antler King, ex Hooverphonic), gitarist Tom Theuns (Aurelia, ex Ambrozijn) en drummer Roel Poriau (Rumbaristas, ex Think of One). 

Laïs, foto Bjorn Hoeterickx
Laïs, foto Bjorn Hoeterickx

Zaterdag 7 oktober, Roots aan de Zaan in De Pasveerzaal/FluXus, Zaandam
Aanvang: 20:00 uur
Entree: Standaardprijs €27,00 / Jongeren (tot 18 jaar) €13,50 / Donateursprijs €18,00
Tickets via: https://rootsaandezaan.nl

Zondag 8 oktober, GUO-concert in cultuurcentrum Tiliander, Oisterwijk
Aanvang 15:00 uur
Entree: €30,00
Tickets via: https://www.groetenuitoisterwijk.nl 
Let op: aan de GUO-kassa is het niet mogelijk om te pinnen